Blog
DIY: Planten water geven met een druppelslang en natuurwater
Een druppelslang bewatert uw planten direct bij de wortels en met behulp van een beregeningscomputer gebeurt dit op vaste tijdstippen. Een hydrofoorpomp met drukvat pompt natuurwater vanuit een externe bron op. Door met natuurwater uw planten water te geven werkt u mee aan een duurzaam bestaan en uw planten krijgen daarmee de beste voedingsstoffen.
Wat zijn de voordelen van een beregeningspomp?
In de voorbijgaande jaren hebben we te maken gehad met lange droge periodes in ons land wegens (extreme) hitte. Het is lastig om hier mee om te gaan, vooral het besproeien van uw gazon en/of tuin. Een Beregeningspomp helpt u in deze zomerse periode van het jaar.
4 Handige tips bij het aanschaffen van een Beregeningspomp of Hydrofoorpomp
Beregeningspompen zijn er in verschillende vormen. De meest eenvoudige vorm is degene die je installeert en inschakelt door middel van de stekker in het stopcontact te steken. Een geavanceerder systeem is de beregeningspomp, met besturingssysteem. Deze beregeningspomp schakelt automatisch in en uit als u een waterpunt openzet. Tevens zijn deze pompen beschermd tegen drooglopen.
Voorkom verspilling van drinkwater met een Hydrofoorpomp
Het voorjaar staat om de hoek. Dat betekent dat de bloemen weer zullen bloeien en de bomen hun bladeren zullen uitzetten. Dit zullen ze echter niet zonder uw hulp kunnen doen. Een Hydrofoorpomp helpt u bij het bewateren van uw tuin zonder extra kosten! Enkele handige tips bij het gebruiken van een Hydrofoorpomp voor u op een rijtje gezet.
Mijn pomp levert niet genoeg druk met een Gardena koppeling
Gebruikt u een krachtige pomp dan is het goed om ervoor te zorgen dat een pomp ook goed zijn druk kwijt kan. Is dat bij een lichte pomp belangrijk, dan is het bij een krachtigere pomp nog belangrijker!
Hoe stel ik mijn sectorsproeiers in?
Vaak krijgen we de vraag hoe werkt zo’n sectorsproeier en hoe stel ik deze goed in? Immers is bestaat de sproeier uit een aantal veren en onderdelen waarmee je de sproeier instelt.
Te weinig druk op mijn sproeiers
Wanneer u uw tuin wil beregenen, dient er voldoende water en druk geleverd te kunnen worden aan uw sproeier of meerdere sproeiers. Indien er te weinig geleverd wordt, kan de sproeier haar reikwijdte niet waarmaken en kunt u niet uw gehele tuin beregenen zoals u dat voor ogen had.
Een waterpomp in combinatie met ijzer / roest in grondwater
Wanneer u een bron heeft waarin zich veel ijzer / roest in het grondwater bevindt, kan dit nadelige gevolgen hebben voor zowel uw pomp als de bebouwing wat mogelijk geraakt wordt met het sproeien van uw tuin.
Mijn hydrofoorpomp slaat te snel af en/of aan
Een hydrofoorpomp werkt op basis van een mechanische of elektronische drukschakelaar. Deze drukschakelaar meet de huidige druk op uw leiding en schakelt aan de hand hiervan de pomp automatisch in of uit. Als de drukschakelaar niet goed of te gevoelig staat afgesteld, gaat de pomp ongewenst gedrag vertonen. Dit kunt u verhelpen met behulp van deze blog.
Waterpomp koppelen aan een buitenkraan
De tuin beregenen met leidingwater vanuit een buitenkraan, het is in de regel mogelijk voor de kleinschalige tuinen. Echter wanneer er een langere slang gekoppeld moet worden, of wanneer er meerdere sproeiers zouden moeten werken, is de druk en watertoevoer vaak te laag. Kan er in zo’n geval een waterpomp, zoals een beregeningspomp / tuinpomp of hydrofoorpomp gekoppeld worden aan een buitenkraan om de druk te verhogen?
Case study: Bosch wasmachine + DAB Easybox Mini
Enige tijd geleden hebben wij Bosch mogen adviseren bij een showroom-opstelling voor een van hun nieuwe wasmachines. Na een succesvolle test-opstelling, is deze opstelling uiteindelijk uitgerold voor meer dan 100 witgoedwinkels, waar in iedere winkel een hydrofoorpomp van ons in was geïnstalleerd. Hieronder de recensie vanuit Bosch.
Beste waterpomp
Onder onze merken bevinden zich een aantal van werelds grootste en vooral beste waterpomp fabrikanten. Met name Grundfos, Wilo en DAB zijn merken die bij de wereldtop behoren. Het is lastig om alle merken te behandelen, maar als we een aantal beschikbare en bekende merken op een rij zetten, dan kunnen we de statistieken als volgt opmaken.
Mijn waterpomp zuigt geen water aan
Wanneer de pomp wel draait maar geen water aanzuigt, dan is dit in bijna alle gevallen te wijten aan lucht. Oorzaken voor aanzuigproblemen: er zitten nog luchtbellen in de aanzuigslang, er is deels / geen teflontape gebruikt bij alle aansluitingen, uiteinde van de aanzuigslang ligt niet geheel in het water, de aanzuigdiepte van het water ligt lager dan 7 à 8 meter, er zit geen voetklep op de aanzuigslang.
DAB waterpomp – Mestrino Italië
Een van de belangrijkste spelers op waterpompgebied komt van origine uit Mestrino Italië. Het hoofdkantoor zit hier nog steeds, maar het bedrijf heeft meerdere merken en vestigingen door de wereld. Tevens maakt het bedrijf deel uit van een van de grootste conglomeraten, op gebied van waterpompen.
Opslaan van uw beregeningspomp in herfst & winter
Na een lange, hete en vooral droge zomer wordt het tijd om uw beregeningspomp of hydrofoorpomp op te bergen voor de herfst en winter. Immers, in de meeste gevallen is het niet nodig om uw tuin in de herfst of winter te beregenen. Daarom willen we u hier graag wat meer vertellen over de juiste opslag van uw pomp.
Uw circulatiepomp vervangen: is het nodig?
Twijfelt u of u uw circulatiepomp moet vervangen? Lees dan onderstaande alinea’s door, want met de informatie in dit artikel komt u er direct achter of het vervangen van de pomp noodzakelijk is.
Waterbron pomp
Een waterbron in de tuin: welke waterbron pomp is het beste? Steeds meer mensen plaatsen een waterbron in de tuin. In een waterbron kunt u regenwater opvangen, om dit water vervolgens te filteren en opnieuw te gebruiken. Een waterbron moet altijd uitgerust worden met een pomp. Maar welke waterbron pomp is nu eigenlijk het beste? U leest het in dit artikel.
Welke waterpomp heeft u nodig?
Een waterpomp kopen: welke pomp heeft u nodig? Er zijn verschillende soorten waterpompen. Welke pomp u het beste kunt bestellen, is afhankelijk van datgene wat u met de pomp wil doen. Wij vertellen u graag wat voor pompen er allemaal zijn en waar deze waterpompen voor gebruikt worden. Door de informatie op deze pagina door te lezen, weet u precies welke waterpomp u moet bestellen.
Wat is een dompelpomp en waar wordt deze pomp voor gebruikt?
Er zijn verschillende soorten waterpompen. Eén van de meest gebruikte waterpompen, is de dompelpomp. Meer over deze waterpomp, leest u op deze pagina. Zo leest u in dit artikel niet alleen wat een dompelpomp is en wanneer u deze pomp kunt gebruiken, maar ook hoe u de beste waterpomp kunt kopen.
Wat is een dompelpomp?
Een dompelpomp is een waterpomp die in het water geplaatst moet worden. Deze pompen worden normaal gesproken gebruikt om water weg te pompen. Met name bij overlast. Bijvoorbeeld grondwater dat omhoogkomt in kelders of souterrains. Boten die ondergelopen zijn of bij overstromingen. De dompelpomp heeft deze naam omdat de pomp in het water gezet dient worden.
Wat is een hydrofoorpomp?
Een hydrofoorpomp, ofwel hydrofoor of drukverhogende pomp is net als een beregeningspomp een zelfaanzuigende pomp. Een hydrofoorpomp wordt veelal ingezet bij het verhogen van waterdruk in een waterleiding, maar ook het beregenen/irrigeren van tuinen en gazons en het voorzien van water voor toiletten, wasbakken en wasmachines behoort tot de mogelijkheden.
Wat is een beregeningspomp?
Een beregeningspomp is een waterpomp waarmee u water kunt ophalen uit een bron, kanaal, meer of sloot en hoge druk creëert om uw tuin of stukken land mee te besproeien. Een beregeningspomp bestaat uit pompwaaiers die er voor zorgen dat het water onder bepaalde druk uit de pomp word geperst. Dit water kan door middel van slangen naar een waaier, sproeier of sprinkler worden gepompt, die er op zijn beurt voor zorgt dat uw grond wordt beregent.
Wat is een waterpomp?
Waterpomp is een verzamelnaam voor een brede groep producten. In alle gevallen wordt er onder opgewekte druk water verplaatst. Onder deze term hangen waterpompen voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor het wegwerken van water. Met name in gebieden waar water blijft staan, worden deze waterpompen ingezet. Andere waterpompen zorgen juist voor het aanvoeren van water, voor onder andere beregening van tuinen of stukken land. Tevens zijn er waterpompen die de druk in uw waterleiding verhogen of zorgen voor watercirculatie voor uw CV. Kortom: elke waterpomp heeft een doel. Zo wordt in de herfst en winter de wateroverlast groter en zal er eerder water worden weggewerkt. In het voorjaar en zomer zal er meer droogte zijn en wordt er op verschillende manier water aangevoerd.
Pomp vloerverwarming kapot / vervangen
Is de pomp van de vloerverwarming kapot? Denkt u dat de pomp vervangen moet worden? Het is belangrijk dat u weet wat er gaande is, zodat u hier naar kunt handelen. In dit artikel geven we u meer informatie over de pomp van de vloerverwarming.
Op zoek naar een pomp
U bent op zoek naar een pomp, maar met welk doel? Zoekt u een pomp, nodig om de tuin of het land te besproeien? Wilt u regenwater of bronwater in huis gebruiken? Wilt u met een pomp de druk van de waterleiding verhogen in huis? Of wilt u de ruimte of de kelder misschien leegpompen? Zoals u kunt zien zijn er veel verschillende pompen en bij ons vindt u een waterpomp voor bijna iedere situatie. Maar voordat u overgaat tot de aankoop, is het wel belangrijk te weten welke pomp u zoekt. Wij kunnen snel leveren en hebben veel waterpompen op voorraad. Als u weet waarvoor u een pomp nodig heeft, helpen wij u graag verder.
Mijn dompelpomp loopt, maar verpompt geen water
U plaatst uw nieuwe of oude dompelpomp in het water en schakelt deze in. U hoort dat de pomp werkt, maar er wordt geen water uit de ruimte weggepompt. Wat is er aan de hand en wat kunt u doen om dit probleem op te lossen?
Mijn hydrofoorpomp slaat niet af of blijft pulseren (aan/uit/aan/uit)
U heeft een hydrofoorpomp geïnstalleerd die niet automatisch uitschakelt ook al staan alle tappunten dicht. Wat kunt u hieraan doen om dit probleem op te lossen? Om dit probleem te kunnen begrijpen, leggen wij u graag uit hoe een hydrofoorpomp werkt. Op basis hiervan is het gemakkelijker te begrijpen waar het probleem vandaan komt en hoe dit op te lossen is.
Afvoerslang koppelen DAB Nova Up / Verty Nova
De afvoerslang wordt geleverd met een drietal losse koppelstukken + enkele koppelstukken die reeds in de slang zijn gedraaid. De afvoerslangen zijn onderling met elkaar te koppelen, zonder extra hulpstukken. Dit betekent dat als u deze slang 2x of meerdere malen heeft besteld, u deze zonder problemen met elkaar kunt koppelen.
Installatie en eerste opstart van beregeningspomp / hydrofoorpomp
Na het ontvangen van uw bestelling, wilt u graag zo snel mogelijk aan de slag met de installatie van de waterpomp. Wij nemen u graag aan de hand om de installatie van uw waterpomp zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit zijn de stappen die benodigd zijn om de eerste opstart van uw waterpomp zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Goedkoper verwarmen met circulatiepomp
Om er lekker warm bij te kunnen zitten in uw woning, speelt een verwarmings-circulatiepomp een essentieel onderdeel van uw woning. Deze pomp vormt het hart van het verwarmingssysteem in huis en zorgt voor het transport van heet water naar de verwarmingsapparaten. Ook een optimale warmteregeling wordt door deze pomp gewaarborgd.
Aansluiten van leidingen bij zelfaanzuigende pompen
Niet alleen de juiste opstelling van een pomp is belangrijk, ook de manier waarop deze wordt aangesloten op leidingen is essentieel. Om een pomp optimaal te kunnen laten functioneren, moet het leidingwerk op de juiste wijze worden uitgezocht. Vaak gaat het hier fout, waardoor er nog veel winst mogelijk is als er beter gelet wordt op de leidingdiameters van een systeem! Hoewel u hierbij vaak een grotere investering dient te doen vooraf, heeft u er op termijn profijt van.
Hoe monteer ik een stroomkabel aan een waterpomp?
In ons assortiment bieden wij enkele series aan welke standaard geleverd worden zonder een stroomkabel. In dit artikel leggen wij uit hoe u een stroomkabel aan uw waterpomp kunt monteren. Hierbij maken wij een onderscheid tussen verschillende aansluitingen.
Stookkosten verlagen
De koude wintermaanden komen er weer aan en dat betekent dat onze huizen en gebouwen weer warm gestookt worden. U was er vast al van op de hoogte dat uw gasrekening in deze maanden hoger is, maar wist u dat ook uw energiekosten in deze maanden omhoog gaan?
Pomp voor vloerverwarming, kies bewust voor energiezuinig
Is uw woning voorzien van vloerverwarming, of bent u van plan om vloerverwarming aan te leggen? Lees dan dit artikel, u kunt namelijk tientallen euro’s per jaar besparen!
Aanzuigproblemen met beregeningspomp of hydrofoorpomp
Af en toe horen we dat de zelfaanzuigende pomp (zoals de beregeningspomp en hydrofoorpomp) problemen heeft met het aanzuigen van water. In vrijwel alle gevallen gaat het hierbij om het aanzuigen van water uit een bron of put van enkele meters diep. Hoewel er vaak wordt gedacht dat het om een mechanisch probleem gaat, blijkt het dat in 99% van de gevallen een eenvoudigere oorzaak te vinden is.
Tuin besproeien? Lees hier welke pomp u nodig heeft.
De zomer komt er weer aan, met veel zon en weinig regen. Voor u is dit vaak de fijnste periode van het jaar, maar uw tuin denkt daar anders over. Het gras en de tuinplanten hebben vooral in deze periode veel water nodig en met een gieter is uw tuin niet altijd snel genoeg bij te houden. De keuze voor een sproeier is daardoor snel gemaakt, maar hoe krijgt u water in deze sproeier?
Drukverhoging waterleiding in huis, welke pompen zijn geschikt?
Bent u bezig met een extra wastafel, douche of wasmachine? Of komt er standaard al te weinig water uit uw kraan/douche? Veelal oudere woningen hebben problemen met een lage waterdruk in de waterleiding. Het verhogen van de waterdruk in de waterleiding is hierbij in veel gevallen noodzakelijk. Maar welke waterpompen zijn hiervoor geschikt?
Vuilwaterpomp kopen? Wij geven u een aantal tips.
Een vuilwaterpomp wordt doorgaans veel gebruikt in de bouw, waar na (flinke) regenval waterplassen kunnen ontstaan die de voortgang in de weg kunnen staan. Naast bouwsituaties, kunnen ook particulieren getroffen worden door bijvoorbeeld met vuilwater ondergelopen kelders. Om in deze situaties zo snel mogelijk tot de orde van de dag te komen bent u genoodzaakt een vuilwaterpomp te kopen.
Nieuw: DAB Nova Up 180 MNA
Sinds november dit jaar verkoopt Waterpomp.be een nieuwe vlakzuiger, namelijk de DAB Nova Up 180 MNA. En met succes! Deze nieuwe pomp van de Italiaanse specialist van de waterpompen (DAB) is één van de meest vlakzuigende pompen die er op dit moment op de markt te verkrijgen is.
Slangen en koppelingen
Geregeld krijgen wij vragen over slangen en koppelingen voor op onze dompel- en beregeningspompen. Logisch; aangezien u in bijna elke situatie een slang nodig heeft. Zowel het wegpompen van water, als het aanvoeren van water geschiedt immers met een slang.
Kelder / kruipruimte ondergelopen, wat nu?
De herfst staat weer aan de deur te kloppen. Na een zomer met veel zon beginnen de regenbuien weer de overmacht te krijgen, met straten die blank komen te staan en ondergelopen kelders en kruipruimtes als gevolg.
Water uit sloot of kanaal pompen
Vaak krijgen wij vragen over de pomp die het beste geschikt is voor het gebruiken van natuurlijke bronnen, zoals sloten en kanalen. Er zijn 3 soorten pompen die hiervoor gebruikt kunnen worden, maar allen hebben een eigen voors en tegens.
Hoe werkt een hydrofoor?
Een hydrofoorinstallatie (ofwel een hydrofoor) is kort gezegd een installatie waarmee ervoor gezorgd wordt dat de waterleiding op druk gehouden wordt. Een dergelijke installatie kan gebruikt worden voor de volgende doeleinden.
Waar moet u op letten bij de aanschaf van een dompelpomp?
Een dompelpomp, zoals de naam doet suggereren, wordt ondergedompeld in een vloeistof om van daaruit het ongewenste water weg te pompen. De verschillende soorten dompelpompen worden hier uitgelegd.
Welke waterpomp heb ik nodig?
Een waterpomp is er in verschillende soorten en maten, geschikt voor diverse doeleinden. In principe kunnen alle soorten water verpompt worden zolang hier maar de juiste pomp voor gebruikt wordt. De grote vraag die hierbij hoort is: Welke pomp heb ik nodig? Allereerst moet het duidelijk zijn welke handeling u uit wil voeren, een waterpomp heeft immers een doel. Iedere handeling met de daarbij behorende selectie pompen staan hieronder beschreven.
Antwoord op al uw vragen
Een waterpomp, dompelpomp vijverpomp etc. zijn complexe producten die naar verhouding veel vragen oproepen. Om u de helpende hand te bieden start Waterpomp.be op de korte termijn met een informatieve blog. Hier zullen wij samen met de fabrikant DAB de meest voorkomende vragen behandelen, tevens zullen wij praktijkvoorbeelden aankaarten.