Vuilwaterpomp

Vuilwaterpomp

Lees meer

Een vuilwaterpomp gebruikt u voor het wegpompen van vuilwater, hierbij kunt u denken aan zanderig water of water met vaste delen. Voor het verpompen van water met fecaliën heeft u een FEKA-pomp nodig. Meer informatie »

  • Eenvoudig vuil water wegpompen
  • FEKA-pompen bestand tegen fecaliën
  • Volledig onder water te plaatsen

Vuilwaterpomp kopen

Een vuilwaterpomp gebruikt u voor het wegpompen van vuilwater, hierbij kunt u denken aan zanderig water of water met vaste delen. Vuilwater is een vrij ruim begrip. In veel gevallen is het water niet meer doorzichtig, of vervuild met zand / aarde, bladeren of takjes, etc. Onze vuistregel is dat het nog echt water moet zijn en geen dikke vloeistof.

Een aantal vuilwaterpompen zijn in staat om water met fecaliën te verpompen. Let hiervoor op de FEKA aanduiding in de naam van de pomp. Onze DAB FEKA VS dompelpompen zijn speciaal ontworpen voor het verpompen van vuilwater en/of rioolwater met "grote" vaste delen (fecaliën). Bekijk hier onze DAB FEKA vuilwaterpompen.

Wanneer gebruik ik een vuilwaterpomp?

De vuilwaterpomp is een veelzijdige pomp voor in en om het huis, maar ook vooral voor bedrijfsmatig gebruik zijn deze pompen uitermate geschikt. De T.I.P. Maxima en Tallas pompen zijn perfect voor de consument te gebruiken. De DAB pompen worden ook veel door de consument gebruikt, maar door zijn kwalitatief zeer hoogwaardige karakter en sublieme bedrijfszekerheid, zijn deze pompen vooral zeer geliefd bij de ondernemer.

Situaties waarin de vuilwaterpomp wordt gebruikt, zijn bijvoorbeeld op plaatsen waar gegraven wordt en grondwater weggepompt moet worden, om verder te kunnen. Dit kan dus zowel op bouwplaatsen als in en om het huis zijn. In tuinen, kruipruimtes, vijvers, bouwplaatsen, onderwater liggende buiten terreinen, scheepvaart, etc. zijn vuilwater dompelpompen perfect op hun plaats.

Hoe werkt een vuilwaterpomp?

De werking van een vuilwaterpomp is als volgt: u plaatst de pomp in het water dat u weg wilt pompen. Net als bij een dompelpomp bevat de onderkant een aanzuigrooster, maar dan met een waaier onderin. Hier wordt het water opgezogen. Ook vaste delen worden opgezogen en kapotgeslagen door de waaier. Het water gaat vervolgens richting de uitgang van de pomp (ook wel de persaansluiting genoemd). Op de uitgang sluit u een afvoerslang of afvoerbuis aan, zodat het water weggepompt kan worden.

Een bekend nadeel aan deze pompen is, dat ze niet kunnen vlak zuigen. De vuilwaterpomp dient grote vaste delen te kunnen verwerken. Dat betekent dat ze onderaan de pomp ook ruimte moeten hebben om deze op te zuigen, zodat het niet verstopt raakt.

Vuilwaterpomp pakket

Bent u van plan om een vuilwaterpomp te kopen? Om de keuze zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een aantal kant en klare vuilwaterpomp pakketten samengesteld, bestaande uit een vuilwaterpomp en een afvoerslang. Zo kunt u direct aan de slag met uw klus!