Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Bouwen aan het ideale poolhouse toilet

Categorieën: broyeur

Op een prachtige zomerdag met vrienden en familie in het poolhouse wilt u natuurlijk geen snelle sprints naar het huis voor het toilet. Of wanneer u, of uw kinderen nat uit het zwembad komen. Een toilet in de buurt is dan zeker geen overbodige luxe. Ontdek de voordelen, stappen en mogelijkheden van het bouwen van een toilet in uw poolhouse.

De voordelen van een toilet in uw poolhouse

Een toilet in uw poolhouse brengt veel voordelen met zich mee. Het biedt niet alleen extra gemak voor u en uw gasten tijdens het zwemmen, maar het brengt ook de volgende voordelen met zich mee:

 • Comfort: u hoeft niet langer naar binnen te rennen wanneer u moet.

 • Hygiëne: het draagt bij aan de hygiëne rond het zwembad. Het minimaliseert het risico dat mensen met een nat lichaam uw woning betreden.

 • Geschikt voor gasten: het versterkt de algehele gastvrijheid.

 • Privacy: het biedt ook privacy, wat vooral op prijs wordt gesteld bij zwembadfeestjes of familiebijeenkomsten.

 • Verhoogt de waarde van uw eigendom: een toilet in uw poolhouse bouwen, kan de waarde verhogen. Het is namelijk een extra voorziening.

Kortom, een toilet in uw poolhouse voegt niet alleen gemak en comfort toe, maar verbetert ook de algehele functionaliteit en waarde van uw buitenruimte.

Essentiële stappen en materialen voor een wc in uw poolhouse

De volgende stappen en materialen zijn essentieel voor een wc in uw poolhouse:

 1. Bepaal eerst de juiste locatie in uw poolhouse en denk de planning uit.

 2. Kies vervolgens het type toilet dat het beste bij uw behoeften en ruimte past.

 3. Wateraanvoer en -afvoer van het toilet. Als er geen bestaande riolering in de buurt is, heeft u mogelijk een aparte afvoer nodig voor het toilet. In dit geval kan een broyeur toilet een handige optie zijn. Dit zullen we later in de tekst toelichten.

 4. Elektriciteit voor het broyeur toilet.

 5. Ventilatie om vochtige lucht af te voeren.

 6. Bouwmaterialen en gereedschap.

 7. Controleer of u eventuele bouwvergunningen nodig heeft.

Het is belangrijk om een goed doordacht plan te hebben voordat u begint met het plaatsen van een toilet in uw poolhouse. Zorg ervoor dat u alle benodigde materialen en vergunningen hebt om het project soepel te laten verlopen.

Hoe zit het met wateraanvoer, riolering en afvoer?

Als u een toilet in een poolhouse wilt bouwen, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Bijvoorbeeld aan de aan- en afvoermogelijkheden en de installatie van het toilet.

Hoe leg ik water aan?

De waterleiding kan vanuit uw huis ondergronds worden geleid naar uw poolhouse, wellicht is dit al gedaan vanwege uw zwembad. Een andere optie is om gebruik te maken van een natuurlijke watervoorziening door regenwater op te vangen via een regenpijp of door een tank te gebruiken. Met behulp van een hydrofoorpomp kunt u met het regenwater uw toilet doortrekken.

Hoe leg ik afvoermogelijkheden aan?

In dit geval zijn er twee scenario’s, namelijk een directe aansluiting op de afvoer of het riool, of géén directe aansluiting op de afvoer of het riool.

Scenario 1: directe aansluiting op de afvoer of het riool

Bij een directe aansluiting op het riool gaat het toiletwater via buizen rechtstreeks het riool in. Dit is de gebruikelijke manier om toiletwater af te voeren in stedelijke gebieden met een goed rioleringssysteem.

Scenario 2: geen directe aansluiting op de afvoer of het riool

Wanneer er geen directe aansluiting op de afvoer of het riool mogelijk is, moet u naar alternatieve oplossingen kijken. Een veelgebruikte oplossing in dit geval is het gebruik van een broyeur toilet. Een broyeur toilet vermaalt afvalwater en toiletpapier tot een vloeibare massa, waardoor het via dunne afvoerleidingen kan worden afgevoerd. Dit biedt meer flexibiliteit bij het plaatsen van het toilet, omdat u niet gebonden bent aan de locatie van het hoofdriool. Bekijk direct ons stappenplan en video voor het aansluiten van een broyeur.

Hulp nodig met de aan- en afvoermogelijkheden?

Nu u weet wat de mogelijkheden zijn voor het bouwen van een toilet in uw poolhouse, kunt u aan de slag. Heeft u geen directe aansluiting op de afvoer of het riool, of wilt u gebruikmaken van een natuurlijke watervoorziening? Dan staan wij voor u klaar, neem contact met ons op.