16 producten | Sorteer op

Dweilpomp kopen

Een dweilpomp heeft de eigenschap om water verder af te zuigen (minder water laten staan) tot een laag van 0 tot 2 mm en zorgt er voor dat een ruimte dweildroog wordt achtergelaten.

Situaties waarin een dweilpomp ingezet kan worden zijn o.a:

  • Uw kelder of kruipruimte staat vol met water.

  • Het (opblaas)zwembad in de tuin dient volledig leeggepompt te worden.

  • Souterrains die vol staan met optrekkend grondwater.

  • Regenwater blijft staan op uw schuurdak.

Het is wel van belang om te weten dat deze dweilpompen vaak schoonwaterpompen zijn. Dat wil zeggen dat regenwater, of leidingwater makkelijk met deze pompen kan worden verwerkt.
In principe kunnen dweilpompen veel hebben, mits het water niet te grote vaste delen en te veel zand bevat. In veel gevallen kan dit worden voorkomen door de pomp in een put (met aan de bovenzijde een rooster) te plaatsen.
Doorgaans zijn deze pompen uitgerust met een interne vlotter en daarnaast zo slank mogelijk gehouden, waardoor de mogelijk ontstaat om deze pomp al in een put te plaatsen met een diameter van ongeveer 20 cm. Wanneer de pomp op een waterdoorlatende standaard wordt gezet (en niet op de zanderige bodem) dan zal deze alleen het minder vervuilde water opnemen.

Dweildroog pompen

Met dweildroog pompen wordt het bijna droogpompen van een ruimte of oppervlakte bedoeld. Er zijn voor deze toepassing speciaal pompen ontwikkeld, omdat dit een unieke vorm is van waterafvoer. Waar veel dompelpompen gericht zijn op een hoge capaciteit en het snel afvoeren van water, zijn ze vaak niet geschikt om vlak af te zuigen. Dweilpompen kunnen dit wel en zijn in handmatige stand, in staat om tot een paar millimeter af te zuigen. 

Wanneer gebruik ik een dweilpomp?

Een dweilpomp, is meestal een kleiner en behendig pompje die u van de meeste wateroverlast kan afhelpen. Sommige dweilpompen kunnen zelfs tot 0-1 mm droogzuigen. In de meeste gevallen worden deze pompen in combinatie ingezet met een zwaardere pomp die als eerst zijn werk doet en vervolgens de dweilpomp, om het af te maken.
Meest veelvoorkomende situaties waar de dweilpomp in wordt gezet, is in kelders en souterains. Ideaal, omdat deze ruimtes vaak worden geteisterd door optrekkend grondwater en tevens als eerste onderlopen bij nat weer. Omdat er vaak wasmachines of andere apparatuur staat, is het belangrijk om deze ruimtes droog te houden. Ook daken van garages, overkappingen en schuurtjes kunnen perfect worden droog gepompt met een dweilpomp.

Hoe werkt een dweilpomp?

Vaak wordt gedacht dat een dweilpomp met een vlotter, de oplossing is voor ondergelopen ruimtes. In veel gevallen is dit ook zo, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een ruimte leegpompen alleen kan in de manuele stand. Op een dweilpomp zitten doorgaans twee standen. Manueel en Automatisch. Vaak in de naam van de pomp uitgedrukt met een letter M (=Manueel) A (=Automatisch) NA (Niet Automatisch).
Een dweilpomp koelt zich met het water dat hij verpompt. Wanneer de pomp wel draait, maar geen water verpompt, wordt dit drooglopen genoemd. Geen waterpomp mag drooglopen voor meer dan een paar minuten, want dan kan de pomp doorbranden en niet meer gerepareerd worden. Daarom zal deze pomp altijd in de manuele stand gezet moeten worden om een ruimte volledig droog te zuigen. Het is dan wel van belang om de pomp op tijd uit te zetten en te beschermen tegen drooglopen. In de automatische stand zal de dweilpomp rond de 11 cm water pas inschakelen en rond de 4 cm uitschakelen. Wanneer u meer water wilt wegzuigen dan kan dit dus door de manuele stand te schakelen en de laatste centimeters water weg te pompen.

Assortiment Waterpomp.be

Bij waterpomp.be hebben we het ideale assortiment van dweilpompen voor u samengesteld. Zo vindt u bij ons pompen die zowel manueel als automatisch ingesteld worden, maar ook alleen manueel, met het doel om altijd droog te zuigen wanneer dat nodig is. De meest smalle oplossingen die worden aangeboden op de markt en zelf tot 0-1 mm kunnen droogzuigen!

Mocht u meer informatie nodig hebben over dit onderwerp, of het maken van een keuzen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zowel telefonisch als via de e-mail.

Wat kan ik doen als mijn dweilpomp geen water verpompt?

Staat uw pomp ingeschakeld, maar verpompt deze geen water? Dan zit er waarschijnlijk lucht in het pomphuis. Dit kunt u eenvoudig oplossen door de dweilpomp schuin in een bak water te houden, zodat het pomphuis zich kan vullen met water en de lucht kan ontsnappen. In onderstaande video ziet u hoe u dit doet. Zorg er ook voor dat alle knikken uit uw slangen/leidingen zijn, zodat het water de vrije doorgang heeft.