Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
4 producten | Sorteer op

Regenwaterpomp met instelbare capaciteit en druk

De regenwaterpompen in dit overzicht zijn zelfaanzuigende pompen en kunnen het water tot 8 meter diep aanzuigen. De waterbron kan van alles zijn, bijvoorbeeld een regenwaterput, een sloot, een kanaal, of uw drinkwaterinstallatie in huis. 

Deze pompen horen bij de categorie hydrofoorpompen, zijn erg stil (de DAB Esybox spant de kroon met nog geen 45 decibel), onderhoudsvrij, volledig geautomatiseerd (frequentiegeregeld), en handmatig instelbaar. U kunt de capaciteit (de hoeveelheid water dat de pomp maximaal in een uur kan verpompen) en de druk (creëren van een harde of zachte waterstraal) van de pomp instellen. 

De regenwaterpompen kunnen aan meerdere tappunten tegelijkertijd water aanvoeren. U kunt het regenwater bijvoorbeeld gebruiken om uw tuin te besproeien, het toilet doorspoelen, of uw wasmachine laten draaien.

U zou er ook voor kunnen kiezen om de pomp tussen uw waterleiding te plaatsen om de waterdruk in huis te verhogen. Dit wordt vooral gedaan bij oude huizen waar niet overal een goede waterstraal uit de kraan komt. Houd er rekening mee dat het volgens de Vlaamse wetgeving niet toegestaan is om regenwater naar een douche of wastafel aan te voeren. In regenwater zitten bacteriën waar u ziek van kunt worden.

Frequentieregeling

De instelbare regenwaterpompen beschikken over een frequentieregeling. Dat houdt in dat de pomp alleen het aantal toeren draait wat op dat moment nodig is. De pomp zal op minder toeren draaien als er maar één kraan open gedraaid wordt, dan wanneer er 5 kranen tegelijkertijd open staan. Daarnaast zorgt de instelbare druk ervoor dat de pomp niet met zijn volledige kracht het water naar de gewenste bestemming pompt, maar met de vooraf ingestelde druk. Deze functies zorgen ervoor dat levensduur van de pomp wordt bevorderd en het werkt energiebesparend.