Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
13 producten | Sorteer op

Broyeur kopen

Een broyeur, ook wel WC vermaler of wc vergruizer genoemd, is simpelweg een opvangbak waarin een pomp is geplaatst. Het afvalwater wat in deze broyeur terecht komt, bijvoorbeeld van het toilet, wastafel, bidet, wasmachine of douche, wordt automatisch door de pomp versneden en afgevoerd. Een broyeur kan op iedere plek in huis geplaatst worden, ook waar er geen afvoerleidingen direct beschikbaar zijn. Of waar een smalle afvoer aanwezig is.

Plaatsing broyeur

De broyeur wordt veelal geplaatst in kelders / souterrains waar een leefruimte gecreëerd is met bijv. een douche, toilet, wasbak en/of wasmachine. Een souterrain is vaak lager gelegen dan het niveau van de centrale afvoerleiding van uw woning of het riool. Dit heeft als gevolg dat het afvalwater vanuit het souterrain horizontaal en/of deels verticaal weggepompt moet worden om het af te kunnen voeren. Ook in hoger gelegen ruimtes waar geen directe aansluiting op de afvoerleiding gemaakt kan worden wordt een broyeur ingezet. Een broyeur heeft doorgaans voldoende kracht om het afvalwater tot 6 meter verticaal / 60 meter horizontaal weg te kunnen pompen. Wilt u misschien een wasmachine of zelfs een toilet op een plaats waar u niet direct bent aangesloten op de reguliere afvoer? Dan bent u met de broyeur geholpen.

DAB Genix broyeur

De DAB Genix broyeur loopt op een aantal punten voor op de Sanibroyeur. Zo is de Genix o.a. eenvoudig te onderhouden zonder dat u uw handen vuil hoeft te maken. Erg fijn om niet met uw handen de broyeur in te moeten om problemen op te lossen. Daarbij is de Genix ook geschikt om warm water van een wasmachine weg te pompen. Wilt u een wasmachine in een ruimte plaatsen waar nog geen afvoer op de riolering is, dan biedt de DAB Genix hier de oplossing voor!

Startklaar pakket

Alles is aanwezig in het pakket om uw DAB Genix direct te installeren. Koppelingen, bochten, slangklemmen en tules. U kunt direct aan de slag! Daarmee uiteraard ook direct uw broyeur in gebruik nemen.

Broyeur plaatsen

Een wc vergruizer wordt doorgaans direct achter de WC geplaatst. Overige applicaties, zoals een wasbak, douche, wasmachine en/of bidet kunnen afhankelijk van het type broyeur aangesloten worden op het apparaat. In de opvangbak wordt het water verzameld. Zodra de opvangbak een bepaald waterniveau heeft bereikt, wordt de pomp automatisch gestart en zorgt deze ervoor dat de inhoud van de bak wordt versneden en wordt afgevoerd. Het versnijden van het water is benodigd om vaste delen, zoals bijv. fecaliën en toiletpapier op te delen in kleinere stukken.

Welke broyeur is voor mij geschikt?

Wij bieden een vijftal broyeurs aan die voor iedere situatie geschikt is. Afhankelijk van uw situatie kunt u kiezen uit één van de onderstaande broyeurs:

  • DAB Genix 130: 1 aansluiting voor een toilet + 3 aansluitingen voor overige applicaties

  • DAB Genix Comfort 130 (extra stil!): 1 aansluiting voor een toilet + 3 aansluitingen voor overige applicaties

  • DAB Genix WL 130 (geschikt voor wandhangend toilet): 1 aansluiting voor een toilet + 3 aansluitingen voor overige applicaties

Hoeft u geen toilet aan te sluiten?
Kies dan voor de goedkopere oplossing, de DAB Genix VT 030.