Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Slang voor waterpomp

Een slang zorgt ervoor dat het verpompte water getransporteerd en eventueel gedistribueerd kan worden. In ons assortiment maken wij een onderscheid tussen verschillende soorten slangen, met ieder hun eigen kenmerken.

Aanzuigslang

Een aanzuigslang wordt gebruikt in combinatie met een zelfaanzuigende pomp, zoals een beregeningspomp of hydrofoorpomp. Een aanzuigslang is geschikt om water aan te kunnen zuigen uit een externe bron, zoals bijvoorbeeld een grondwaterput, sloot, kanaal of een meertje. Onze aanzuigslangen zijn voorzien van een aanzuigkorf met daarin een terugslagklep. De aanzuigkorf zorgt ervoor dat grote vuildeeltjes niet aangezogen worden en de terugslagklep zorgt ervoor dat het reeds aangezogen water, niet terug kan stromen in de bron. Op deze manier heeft de waterpomp bij een volgende start direct water voorhanden en wordt de pomp beschermd tegen grote vuildeeltjes.

Afvoerslang

Een afvoerslang kan worden gebruikt in combinatie met iedere soort pomp. De afvoerslang is ervoor gemaakt om water af te voeren. Afvoerslangen hebben wij in verschillende varianten beschikbaar, waaronder spiraalslangen en platte slangen. Voor ieder soort pomp of gebruik bieden wij een oplossing.

Aansluitset

Een aansluitset wordt gebruikt om een waterpomp te koppelen aan het bestaande leidingwerk, zoals een waterleiding. Plaatst u een hydrofoorpomp tussen de waterleiding, of heeft u een oude pomp vervangen en komen de aansluitingen nét niet overeen met de nieuwe pomp? Dan biedt een aansluitset de oplossing met haar flexibele aansluitingen.

Tuinslang

Een tuinslang wordt gebruikt om water te transporteren naar een applicatie, zoals een of meerdere sproeiers. De tuinslang is bekend als een gele slang die bij iedereen wel een of meerdere te vinden is in de tuin. Wij bieden in ons assortiment verschillende tuinslangen aan, met verschillende maten en kwaliteitskenmerken.

Druppelslang

Een druppelslang wordt gebruikt voor het gericht beregenen van borders en/of gazons. Een druppelslang kunt u (afhankelijk van het type) bovengronds en/of ondergronds plaatsen. Een druppelslang beregent middels (zoals de naam al aangeeft) druppels die vanuit de gaatjes in de slang naar buiten komen. Een waterpomp kan de druppelslang op haar beurt van voldoende water en druk voorzien om uw druppelsysteem optimaal te laten functioneren.