Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
16 producten | Sorteer op

SFA Sanibroyeur

"Achter iedere deur een Sanibroyeur", een welbekende slogan van de broyeur van firma SFA. Een broyeur maakt het mogelijk om bij plaatsen waar geen directe afvoeraansluiting op de riolering is, een applicatie te plaatsen die water verbruikt. Denk hierbij aan een toilet of een volledige badkamer. Zowel voor in de kelder, als op een hoger gelegen niveau kunt u dit product inzetten om uw afvalwater naar de riolering te verpompen.

Hoe werkt een Sanibroyeur?

Een Sanibroyeur is een pompsysteem dat helpt bij het afvoeren van afvalwater afkomstig uit bijvoorbeeld een wc, douche, of vaatwasser. De naam "Sanibroyeur" komt van het Franse woord "broyer", wat "vermalen" betekent. De Sanibroyeur wordt direct achter een toilet geplaatst, waarbij bij sommige modellen ook de mogelijkheid wordt geboden om meerdere waterverbruikende applicaties aan te sluiten. De Sanibroyeur is simpelweg een kunststof opvangbak, met daarin een vuilwaterpomp die tegen fecaliën en toiletpapier bestand is.

Een Sanibroyeur toilet wordt vaak ingezet in situaties wanneer de afvoerleiding te smal is om het toiletwater met uitwerpselen direct kwijt te kunnen, of als deze hoger of te ver weg ligt. Het water en het afval komen eerst in de Sanibroyeur terecht. Zodra het waterniveau een bepaalde hoogte heeft bereikt, schakelt de wc-vermaler in. Het afvalwater wordt door sterke messen in de pomp vermalen tot hele kleine stukjes en daarna afgevoerd door de (smalle) pijpen. Zodra de bak voldoende leeggepompt is, schakelt de pomp zichzelf weer uit. Zodra er weer afvalwater in de Sanibroyeur terecht komt, schakelt de pomp weer in en wordt het proces wederom herhaalt.

Zo kan een Sanibroyeur dus helpen om een (hang)toilet, douche of wasmachine bijna overal in huis te installeren, zelfs als de afvoer niet ideaal is. Ook wordt de Sanibroyeur pomp vaak in een keuken geplaatst, om bijvoorbeeld het water van de vaatwasser af te kunnen voeren.

Voordelen Sanibroyeur

 1. Flexibiliteit: Een van de grootste voordelen is de flexibiliteit die een Sanibroyeur biedt. Met deze pomp kan er bijna overal in huis een toilet, douche, of zelfs een complete badkamer geïnstalleerd kan worden. Zelfs op plaatsen die ver van de hoofdafvoer liggen, of op lagere niveaus, zoals een kelder.

 2. Kostenbesparend: Leidingen (laten) vervangen is erg duur en kost veel tijd. Met een Sanibroyeur is het (ver)leggen van leidingen niet nodig, waardoor er veel kosten bespaard worden.

 3. Eenvoudige installatie: Sanibroyeurs zijn compact en passen in veel verschillende ruimtes. Doe-het-zelvers kunnen met behulp van de instructievideo’s eenvoudig zelf een Sanibroyeur installeren.

Nadelen Sanibroyeur

Hoewel een Sanibroyeur veel voordelen heeft, zit er ook een nadeel aan dit systeem. Sanibroyeurs hebben regelmatig onderhoud nodig om soepel te blijven werken. Het systeem kan verstopt raken als er ongeschikte materialen (zoals vochtige doekjes, maandverband of hard voedselafval) in worden gegooid.

Volg onderstaande onderhouds- en reinigingsinstructies voor een Sanibroyeur om ervoor te zorgen dat het systeem goed blijft werken:

 1. Alleen geschikt afval: Zorg ervoor dat u alleen menselijke uitwerpselen en toiletpapier in de Sanibroyeur gooit. Andere materialen zoals vochtige doekjes, tampons, luiers, maandverband, koffiedik of harde voedselresten kunnen de messen beschadigen of het systeem verstoppen.

 2. Regelmatige reiniging: Hoewel een Sanibroyeur ontworpen is om afval te vermalen, kan er na verloop van tijd achtergebleven resten voor opstoppingen vormen. Controleer en reinig dit regelmatig.

Daarnaast zit er kalk in het water, waardoor kalkaanslag op kan treden. Het is aan te raden om uw Sanibroyeur 3 à 4 keer per jaar te reinigen met SaniBroyeur Ontkalker vloeistof. Dit helpt om de messen scherp en de motor soepel te houden.

 1. Controleren: Controleer uw Sanibroyeur regelmatig en los eventuele problemen op voordat ze ernstig worden.

 2. Vermijd chemicaliën: Sterke chemische reinigingsmiddelen kunnen de Sanibroyeur beschadigen. Gebruik alleen goedgekeurde reinigingsproducten die veilig zijn voor gebruik met een Sanibroyeur.

Welke Sanibroyeur is de beste?

Er zijn verschillende soorten Sanibroyeurs en elke pomp heeft zijn eigen kenmerken. Welke Sanibroyeur het beste bij uw situatie past, hangt af van uw wensen. Daarbij spelen de volgende kenmerken een sterke rol:

 1. Capaciteit: Sommige modellen zijn ontworpen om alleen afval van een toilet te verwerken, terwijl andere ook het afvalwater van andere sanitair zoals douches, wastafels, of wasmachines kunnen verwerken. Hoeveel apparaten er op een Sanibroyeur aangesloten kunnen worden, kan sterk variëren tussen de modellen.

 2. Geluidsniveau: Sanibroyeurs kunnen tijdens het werken geluid maken. Sommige modellen zijn ontworpen om stiller te werken dan anderen. Als u gevoelig bent voor geluid, kan dit een belangrijk verschil zijn.

 3. Grootte en ontwerp: Verschillende modellen hebben verschillende groottes en ontwerpen. Sommige zijn compact en bedoeld voor kleine ruimtes, terwijl andere groter zijn en meer vermogen hebben.

 4. Energieverbruik: Sommige modellen verbruiken meer stroom dan andere. Dit kan invloed hebben op de energiekosten op lange termijn.

 5. Prijs: De kosten van Sanibroyeurs verschillen vaak vanwege het verschil in de capaciteit, geluidsniveau, energieverbruik, en het merk. Betere specificaties op de pomp komen vaak met een prijskaartje.

Vind de beste Sanibroyeur

Het installeren van een vermaler achter de wc kan een goede oplossing zijn voor huizen met beperkte afvoermogelijkheden. Nu u de voor- en nadelen kent, kunt u op zoek gaan naar een geschikte Sanibroyeur voor uw situatie. Bent u niet specifiek op zoek naar een Sanibroyeur, maar heeft u interesse in een ander merk? Neem dan eens een kijkje op onze broyeur pagina.

Als u vragen of twijfels heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag mee met het kiezen van de juiste pomp. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze keuzehulp. Deze vind u bovenin deze pagina (groene knop, naast de zoekfunctie). Vul hier uw specificaties in en de meest geschikte modellen zullen voor u geselecteerd worden.

Maakt een Sanibroyeur lawaai?

Een Sanibroyeur maakt wat geluid als hij in werking is, omdat het een motor en een vermaler bevat om afval in kleine stukjes te versnipperen. Het geluidsniveau verschilt per model en de installatie.

Nieuwere modellen werken in het algemeen stiller dan oude pompen. De manier waarop de Sanibroyeur is geïnstalleerd, kan ook invloed hebben op het geluidsniveau. Een goede isolatie en het gebruik van geluiddempende materialen tijdens de installatie kunnen helpen om het geluid te verminderen.

Het is ook belangrijk om te weten dat de Sanibroyeur alleen geluid maakt wanneer hij actief is - dat wil zeggen, wanneer het toilet wordt doorgespoeld of het afvalwater wordt afgevoerd. In normale omstandigheden zou het geluid van een Sanibroyeur niet constant aanwezig moeten zijn.

Bent u gevoelig voor geluid? Of bent u van plan om een Sanibroyeur te installeren in een deel van het huis waar stilte belangrijk is (zoals een slaapkamer of studieruimte)? Dan kan het de moeite waard zijn om te zoeken naar een model dat specifiek ontworpen is om stil te werken. Overweeg ook om extra maatregelen te nemen om het geluid te isoleren.

Kan ik zelf een Sanibroyeur installeren of heb ik een loodgieter nodig?

In principe kan iedereen die een beetje handig is zelf een Sanibroyeur installeren. Wij leveren altijd een gedetailleerde handleiding bij de pomp. Daarnaast kunt u op onze website instructievideo’s vinden over het installatieproces. Het is wel handig om te weten hoe u de watertoevoer en -afvoer moet aansluiten, en hoe u de elektrische verbinding veilig kunt maken.

Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, of als u een Sanibroyeur wilt installeren in een deel van uw huis waar nog geen toilet of afvoer is, kan het verstandig zijn om een professionele loodgieter in te schakelen. Een loodgieter heeft de kennis en ervaring om de klus veilig en correct te klaren. Daarnaast kan hij u ook advies geven over de beste plek om de Sanibroyeur te installeren, en hoe u deze het beste kunt onderhouden.

Waarom is een Sanibroyeur handig?

Bent u van plan een (extra) toilet, badkamer, wasmachine of een andere waterverbruikende applicatie in uw woning te installeren? Dan is de kans aanwezig dat u geen directe aansluiting hebt op de riolering, aangezien daar geen rekening mee is gehouden bij de bouw van uw woning. Een Sanibroyeur maakt het voor deze gevallen mogelijk om deze wens toch uit te laten komen, deze biedt namelijk voldoende kracht om het afvalwater over een afstand van ± 5 meter verticaal / 50 meter horizontaal te verpompen, zodat u niet gebonden bent aan kamers/ruimtes waar al een afvoer aanwezig is. Dit verklaart ook direct de slogan: “Achter iedere deur, een Sanibroyeur”.

Waar komt de Sanibroyeur vandaan?

Sanibroyeur is een product van fabrikant SFA, een Franse fabrikant. Het doel wat zij al meer dan 50 jaar voor ogen hebben, is om het mogelijk te maken om toiletten, badkamers of keukens te installeren, zonder grote werkzaamheden. Binnen een korte tijd is de Sanibroyeur uitgegroeid tot een begrip op het gebied van sanitaire installaties. Tegenwoordig is de Sanibroyeur een van de wereldwijde marktleiders in sanitaire installaties. Alle Sanibroyeurs worden geproduceerd in de Sanibroyeur-fabriek in Brégy, Frankrijk. Hiermee hebben zij het gehele productieproces in eigen hand en kan de kwaliteit hoog gehouden worden.