Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Pomp vloerverwarming kapot/vervangen

Pomp vloerverwarming kapot/vervangen
Categorieën: cv-pomp

Is de pomp van de vloerverwarming kapot? Denkt u dat de pomp vervangen moet worden? Het is belangrijk dat u weet wat er gaande is, zodat u hier naar kunt handelen. In dit artikel geven we u meer informatie over de pomp van de vloerverwarming.

Vloerverwarming doet het niet, wat is er stuk?

Een vloerwarming kan door wat voor reden dan ook niet werken, maar wat is er dan precies aan de hand? De vloerverwarming wordt niet warm, dit kan er gebeuren. Mocht u in diezelfde ruimte ook radiatoren hebben, dan is het mogelijk dat de thermostaat afslaat als de radiatoren op temperatuur zijn. De vloerverwarming heeft daardoor mogelijk niet de kans gekregen om warm te worden. Dit zou de oorzaak kunnen zijn van het defect of van de mogelijke storing. Het kan ook zijn dat er sprake is van drukverlies. Een CV ketel zorgt er namelijk voor dat een vloerverwarming warm kan worden. Als de ketel geen of te weinig druk heeft, dan kan de warmte niet worden verspreid. Het is in dat geval mogelijk dat u de ketel bij moet vullen en dat dan het probleem is opgelost. Een andere mogelijkheid is dat het expansievat kapot kan zijn. Als u de CV ketel vaak bij moet vullen, dan is de kans groot dat er een lek zit in uw expansievat.

Mocht uw expansievat de boosdoener zijn, dan kunt u bij ons een vervangend expansievat aanschaffen. Zie hiervoor ons assortiment aan expansievaten geschikt voor CV.

Hoe weet u dat de vloerwarmingspomp kapot is?

De circulatiepomp kan kapot zijn, het kan zijn dat deze helemaal niets meer doet, maar het kan ook zijn dat de pomp een ruisend geluid maakt. Er kunnen dan mogelijk luchtbellen in het circuit zitten en dan is het van belang dat de installatie ontlucht gaat worden. Er zijn een paar dingen die u sowieso even na dient te kijken:

  • Brandt de ketel wel?

  • Is de bovenste koker van de verdeler warm?

  • Staan de groepsafsluiters open en werkt de pomp?

  • Komt de temperatuur niet boven de 50 graden uit?

Pomp vloerverwarming vervangen

Het kan zijn dat de pomp van de vloerverwarming vervangen moet worden. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Bij ons vindt u voor vrijwel iedere bestaande vloerverwarmingspomp een passende (energiezuinige) vervanger. Het is daarbij mogelijk om gebruik te maken van onze vervangtabel.

Voor het vervangen van uw vloerverwarmingspomp hebben wij een video gemaakt:

Als u hier vragen over heeft, dan zijn wij bereikbaar voor u om u verder te helpen. Wij horen het graag wanneer wij u van dienst mogen zijn. Het is belangrijk dat de pomp van de vloerverwarming goed werkt en daarom denken wij graag met u mee, zodat u niet in de kou hoeft te zitten.