Wanneer is een hydrofoorpomp nodig?
Indien u uw leidingen / slangen automatisch onder druk wil zetten zodat u altijd water beschikbaar heeft, is een hydrofoorpomp benodigd, denk hierbij aan regenwaterpompen of beregeningssystemen. Daarnaast kan een hydrofoorpomp ook tussen uw waterleiding in huis worden geplaatst, dit wordt veelal gedaan wanneer er een te lage waterdruk wordt ervaren. Een hydrofoor kan het water wat hij binnenkrijgt / aanzuigt, onder een hogere druk verder verpompen en de leidingen onder druk houden. Zo heeft u altijd en overal een goede en constante waterdruk.
Hydrofoorpomp of beregeningspomp
Het gebruik van een beregeningspomp is een van de meest eenvoudige vormen van tuinberegening. U installeert de pomp, koppelt een sproeier en schakelt de pomp in. Maar wat als u een start / stop sproeier gebruikt zoals een handsproei pistool, druppelslangen of een combinatie van deze oplossingen? In deze gevallen kunt u beter kiezen voor een hydrofoorpomp.
Deze pompen zijn groter van formaat, maar zijn multifunctioneel. Niet alleen schakelen deze pompen automatisch aan en uit als u een waterpunt open zet, deze pompen zijn ook als beste instaat om regenwater te gebruiken in huis! Dankzij de 20 liter tank kunt u een toilet vullen met regenwater zonder dat de pomp in hoeft te schakelen. Ook een wasmachine die meerdere keren water vraagt gedurende de looptijd, kan het beste van regenwater worden voorzien door een hydrofoorpomp.
Dus voor eenvoudige tuinberegening adviseren wij een beregeningspomp. Gebruikt u verschillende soorten sproeiers of gebruikt u regenwater in huis, dan kunt u beter kiezen voor een hydrofoor.
Welke hydrofoorpomp kiezen?
De hydrofoorpompen zijn er in drie varianten: met drukschakelaar en drukvat, met elektronische regelaar en met frequentieregelaar. Afhankelijk van uw wensen is de betreffende hydrofoorvariant voor u geschikt. Een hydrofoor met drukschakelaar en drukvat kunt u het beste inzetten in situaties waarbij het fijn is om een bepaalde waterbuffer te hebben. Standaard zijn de drukvaten voorzien van een inhoud van 20 liter, echter zijn deze ook groter en kleiner beschikbaar. Bij kleine waterafnames hoeft een hydrofoorpomp met drukvat en drukschakelaar niet in te schakelen. Ideaal voor wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een druppellekkage (denk aan een aangesloten spoelbak van een toilet, of koppelingen die niet waterdicht zijn bij een beregeningsinstallatie). Verder is deze variant ook aan te raden bij situaties waar de elektriciteitstoevoer schommelt, denk aan een boot of een schip.
De hydrofoor met elektronische regelaar, zoals pompen met een Control-D, de D-EBOOST en de Booster Silent, zijn ideaal inzetbaar als compacte hydrofoor. Bij de minste/geringste drukval, schakelt dit systeem bij om u van water en druk te voorzien. Dit soort pompen zijn inzetbaar in situaties waarin u weet dat er geen druppellekkages zijn en er verder geen kleine waterafnames zijn. Als laatste variant is er de frequentiegeregelde hydrofoorpomp, zoals de D-ECONCEPT en de E.sybox (Mini). Deze heeft een variabel toerental, wat wil zeggen dat deze rustig op- en af kan toeren naar het gewenste toerental om u van voldoende water en druk te voorzien. Daarnaast is deze variant compleet instelbaar middels een display. Energiezuinig, constant, langere levensduur, compact. De frequentiegeregelde hydrofoor is dé uitkomst bij uitstek voor iedere situatie.