Regentonpomp

Regentonpomp

Lees meer

Met een regentonpomp kunt u eenvoudig uw planten water geven met het opgevangen regenwater uit uw regenton. In regenwater zitten mineralen die goed zijn voor uw planten. Daarnaast werkt u mee aan een beter milieu door geen kraanwater te gebruiken en het bespaart kosten op uw waterrekening. Meer informatie »

  • Duurzaam gebruik van regenwater
  • Geschikt voor tuinberegening
  • Volledig onder water te plaatsen
  • Eenvoudig overtollig water wegpompen

Regentonpomp kopen?

Bent u op zoek naar een kleine dompelpomp om het water uit uw regenton te gebruiken om uw planten water te geven? Een regentonpomp zuigt het water uit de regenton de pomp in om het vervolgens via een afvoerslang / tuinslang naar de gewenste bestemming te brengen. Regentonpompen leveren niet allemaal genoeg druk om een sproeier aan het werk te krijgen. Echter is een T.I.P. DrainPress hier wel geschikt voor. Deze pomp heeft een opvoerhoogte van 24 meter, dat gelijk staat aan 2,4 bar aan waterdruk. Gemiddeld heeft een tuinsproeier zo'n 2 à 3 bar nodig om zijn werk te kunnen doen. Creëert uw regentonpomp niet genoeg druk aan een sproeier? Dan bestaat de mogelijkheid om alleen met de tuinslang zonder kopstuk uw planten water te geven.

Vlotter

Een vlotter die op sommige pompen is bevestigd werkt als volgt: wanneer het water stijgt, dan stijgt de vlotter mee. Als een bepaald waterniveau bereikt is (dit verschilt per pomp) krijgt de pomp een seintje om in te schakelen. Het waterniveau daalt vervolgens en bereikt op een gegeven moment het waterniveau waarop de pomp uitschakelt.