Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Water wegpompen

Heeft u te maken met wateroverlast? Of bent u op zoek naar een pomp om uw vijver of zwembad leeg te pompen? Een dompelpomp is de geschikte oplossing. Een dompelpomp is makkelijk te installeren en verplaatst in een rap tempo het water van de ene naar de andere plek.

Dompelpomp

✓ Eenvoudig overtollig water wegpompen

✓ Ook geschikt voor irrigatie

✓ Volledig onder water te plaatsen

✓ Assortiment voor zowel schoon- als vuilwater

Mijn kelder is ondergelopen

Wanneer uw kelder is ondergelopen wilt u natuurlijk zo snel mogelijk het water afvoeren om verdere schade te voorkomen. Wacht u daar te lang mee, dan is het mogelijk dat er schimmels en/of scheuren ontstaan. U kunt er voor kiezen om een loodgietersbedrijf in te huren om het water weg te pompen, maar u kunt ook heel gemakkelijk zelf een ondergelopen kelder leegpompen. Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een dompelpomp en een afvoerslang. 

Bij een ondergelopen kelder heeft u in de meeste gevallen met relatief schoon (regen)water te maken. Onze dompelpompen zijn allemaal geschikt voor schoon water. Bij de meeste pompen blijft er altijd een klein laagje water staan. Wij raden u daarom aan om bij het leegpompen van een kelder voor een vlakzuiger te gaan. Een vlakzuiger (ook wel een dweilpomp genoemd) zorgt ervoor dat de ruimte dweildroog wordt achtergelaten. Dit wil zeggen dat het laagje water wat de pomp achterlaat, niet meer is dan 2 mm.

Ondergelopen kelder

Beste keuze vlakzuigers kelder leegpompen:

✓ Dit is dé alleskunner!

✓ Naast kelder leegpompen, ook inzetbaar voor andere doeleinden

✓ Zeer interessante prijs

✓ Ingebouwde vlotter; pomp regelt waterafvoer automatisch

✓ Ideaal om in een putje te plaatsen

✓ Beste keuze als u alleen wilt vlakzuigen

✓ Geschikt voor zeer smalle ruimtes (minimaal 16x16 cm)

Mijn kruipruimte is ondergelopen

Teveel water in uw kruipruimte kan overlast veroorzaken. Het vocht kan omhoog kruipen en zo in uw woning terechtkomen. Een hoge luchtvochtigheid is slecht voor uw gezondheid. Het is aan te raden om overtollig water snel te verwijderen. In een kruipruimte heeft u vaak te maken met zanderig water / modder. Een vuilwater dompelpomp is in deze situatie het meest geschikt om het water af te voeren.

Wanneer in een kruipruimte de ondergrond bestaat uit kleibodem of zand, dan adviseren wij altijd om de pomp op een verharde ondergrond te zetten (bijvoorbeeld een tegel) en niet direct op de zandgrond.

Water in kruipruimte

Beste keuze vuilwaterpompen voor een kruipruimte:

✓ Beste prijs-kwaliteit oplossing

✓ Zeer professioneel

✓ Levert goed werk voor een kleine prijs

Mijn tuin / weiland is overstroomd

Een stuk ondergelopen land (weiland of tuin), komt nogal eens voor na hevige regenval. U kunt dit water wegpompen met een vuilwaterpomp. Als uw vee normaal gesproken in het weiland rondloopt, dan is het mogelijk dat er fecaliën in de grond aanwezig zijn. In dat geval kunt u het beste voor een Feka-vuilwaterpomp kiezen. De standaard vuilwaterpompen zijn namelijk niet bestand tegen fecaliën in het water. 

Als er geen fecaliën in het water zitten, dan volstaat een standaard vuilwaterpomp om het water weg te pompen. De dompelpompen in ons assortiment hebben een grote watercapaciteit, waardoor het water binnen no-time weg is.

Beste keuze dompelpomp voor een tuin:

✓ Compleet pakket, begin direct!

✓ Zéér interessante prijs

✓ Beste prijs-kwaliteit oplossing

Ik wil grondwater uit een bouwplaats wegpompen

Wanneer u graafwerkzaamheden gaat verrichten, zult u te maken krijgen met grondwater. Om een goede fundering aan te kunnen leggen dient het grondwater uit de bouwput verwijderd te worden. Aangezien u in deze situatie te maken heeft met zanderig / modderig water raden wij aan om een vuilwaterpomp te gebruiken om het water weg te pompen. 

Een vuilwaterpomp is geschikt om water met 'vaste delen' te verwerken. Dit voorkomt dat vaste delen vast te komen zitten voor de pompinlaat. Gebeurt dit wel, dan kan de pomp het water niet meer aanzuigen. Uiteindelijk zal de pomp drooglopen; de pomp raakt oververhit doordat deze niet meer gekoeld wordt door het water. De vuilwaterpompen in ons assortiment kunnen vaste delen tot een maximale doorsnee van 50 mm verwerken. 

Beste keuze vuilwaterpompen op een bouwplaats:

✓ Meest professioneel

✓ Goedkoop en doet zijn werk uitstekend

✓ Robuust

✓ Hoge capaciteit

Ik wil mijn zwembad leegpompen

Wanneer u met een dompelpomp uw zwembad leeg wilt pompen dient u na te gaan of u een pomp nodig heeft die tegen chloor kan. Lang niet alle pompen zijn hier geschikt voor. Heeft u een groot zwembad, dan vindt u het wellicht fijn als de pomp een grote watercapaciteit heeft. Het water is dan snel afgevoerd.

Heeft u een opblaaszwembad met 'normaal' water? Dan heeft u genoeg aan een standaard dompelpomp. U kunt dit water afvoeren naar uw planten, zodat het water op een nuttige manier wordt hergebruikt. 

Beste keuze dompelpomp voor zwembad leegpompen:

✓ Bestand tegen chloor

✓ Dé alleskunner

✓ Ook inzetbaar in andere situaties, zoals het afvoeren van water op een plat dak

✓ Beste in vlakzuigen

✓ Laat uw zwembad bijna droog achter

Ik wil mijn vijver leegpompen

Als uw vijver er niet meer helder uitziet, kan het zijn dat er slib op de bodem is ontstaan. Slib ontstaat doordat er bladeren en andere natuurlijke voorwerpen naar de bodem van de vijver zakken. Wanneer dit langere tijd niet wordt schoongemaakt kan dat nadelige gevolgen hebben voor uw vijver. Een vijverpomp helpt al om het slib tegen te gaan door het water te circuleren en te verversen. U kunt uw vijver goed onderhouden met bijvoorbeeld een vijverstofzuiger. Hiermee kunt u het slib opzuigen. Is een grote schoonmaak nodig en wilt u uw vijver leegpompen? Kies dan voor een dompelpomp.

Beste keuze dompelpomp voor vijver leegpompen:

✓ Bestand tegen fecaliën

✓ Geschikt als er uitwerpselen van dieren in het water zitten

✓ Beste prijs-kwaliteit oplossing

Ik heb een dompelpomp nodig die bestand is tegen fecaliën

Wilt u water wegpompen waar mogelijk fecaliën in het water aanwezig zijn? Dan heeft u een vuilwaterpomp met vermaler nodig, oftewel een Feka-pomp. Een aantal vuilwaterpompen zijn in staat om water met fecaliën te verpompen. Let hiervoor op de FEKA aanduiding in de naam van de pomp. Onze DAB FEKA VS dompelpompen zijn speciaal ontworpen voor het verpompen van vuilwater en/of rioolwater met "grote" vaste delen (fecaliën). Fecaliën zitten in uitwerpselen van mensen en dieren. 

Bekijk hier onze DAB FEKA vuilwaterpompen.

Heeft u een fecaliënpomp nodig voor uw nieuwe (extra) badkamer, dan kunt u wellicht beter kiezen voor een broyeur.

Beste keuze Feka-pompen:

✓ Zeer professionele oplossing

✓ Beste kwaliteit

✓ Interessante prijs

✓ Heeft een grotere pompcapaciteit en hogere opvoerhoogte dan de DAB Feka 600 M-A

☓ Kan minder lang aaneengesloten blijven pompen dan de DAB Feka 600 M-A

Ik wil water op een plat dak afvoeren

Als het regenwater op een plat dak blijft liggen dan kan dat nadelige gevolgen hebben. Er komt een groot gewicht op het dak te liggen, waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Een goede afvoer is dus erg belangrijk. Het kan voorkomen dat de afvoer zit verstopt door blaadjes, takjes, of andere voorwerpen. Vooral in de herfst komt dit vaak voor. Controleer dus een paar keer per jaar of uw afvoer nog goed werkt.

Blijft het water toch op uw dak staan? Dan kunt u met behulp van een vlakzuiger het water afvoeren. Bij een standaard dompelpomp blijft er altijd nog een laagje water staan (ong. 5 cm). Met een vlakzuiger kunt u de oppervlakte helemaal leegpompen (tot max. 1 mm).

Beste keuze vlakzuiger voor een plat dak:

✓ Zeer interessante prijs

✓ Laat het dak bijna droog achter

✓ Ook geschikt voor zeer kleine ruimtes (16x16 cm)

✓ Dé alleskunner!

✓ Meest geschikt als u de pomp voor meerdere doeleinden wilt gebruiken

Ik wil mijn tuin beregenen

Vangt u het regenwater op in een regenton en zoekt u een pomp om het water te kunnen hergebruiken? Kies dan voor een regentonpomp. Een standaard dompelpomp heeft het water uit een regenton binnen een paar minuten leeggepompt. Kies in het geval van een regenton voor een dompelpomp met een lage pompcapaciteit. 

Dompelpompen leveren niet genoeg druk om sproeiers aan het werk te krijgen. U kunt wel met de tuinslang uw planten water geven. 

Als u een externe waterbron in uw omgeving ter beschikking heeft, bijvoorbeeld een sloot of kanaal, dan behoren een beregeningspomp, hydrofoorpomp of onderwaterhydrofoor ook nog tot de opties om uw tuin te kunnen beregenen met natuurlijk water.

Beste keuze regentonpomp:

✓ Geeft hoge druk voor een dompelpomp (2,4 bar)


Ik wil een septische put leegpompen

Wanneer u in een afgelegen gebied woont, is het niet altijd mogelijk om uw afvoer op de riolering aan te sluiten. In dat geval wordt er vaak gebruik gemaakt van een septische tank. Deze tank wordt meestal ondergronds geplaatst en al uw afvalwater (toilet, sanitair, wasmachine) komt hierin terecht. Een biologisch proces zorgt ervoor dat bacteriën de afvalstoffen scheiden en afbreken, waardoor er vloeistoffen ontstaan. Deze vloeistoffen worden op zijn tijd afgevoerd naar een volgende bestemming. Wanneer het punt waar de vloeistof afgevoerd wordt hoger ligt dan de tank, dan heeft u een Feka-dompelpomp nodig om de waterdruk genoeg op te kunnen voeren.

Beste keuze Feka-dompelpomp voor een septische put:

✓ Dé oplossing voor het vuile werk

✓ Voor extra capaciteit

Ik wil een dompelpomp in een putje plaatsen

Wilt u een dompelpomp in een smal putje plaatsen? Dan heeft u een pomp nodig die niet veel ruimte in beslag neemt. Het hangt ervan af wat de afmetingen van uw put zijn om de juiste pomp te kiezen. U wilt natuurlijk dat de pomp het water automatisch wegpompt wanneer het waterniveau stijgt en stopt wanneer het waterniveau is gezakt. Dan heeft u een dompelpomp met (ingebouwde) vlotter nodig.

Onze kleinste pompen:

✓ Dé alleskunner

✓ Geschikt voor kleine ruimtes (21x21 cm)

✓ Pompt nagenoeg droog (1 mm)

✓ Zeer interessante prijs

✓ Geschikt voor kleine ruimtes (23x23 cm)

✓ Ideale vlakzuiger

✓ Geschikt voor kleine ruimtes (16x16 cm)

☓ Werkt niet automatisch

Keuzehulp

Staat uw situatie hier niet bij? Vul uw wensen en eisen op onze online keuzehulp in, om de juiste dompelpomp te vinden voor uw situatie. 

Heeft u verder nog hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder.