Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
8 producten | Sorteer op

Regenwaterpomp met tank

Een regenwaterpomp met tank (meestal 20 liter) is een zelfaanzuigende pomp die op het droge, vlakbij een waterbron wordt geplaatst. Door middel van een aanzuigslang die in het water hangt zuigt de pomp het water aan en verpompt het met een hoge druk naar de gewenste plek. De pomp schakelt automatisch in en uit op basis van waterbehoefte; wanneer u bijvoorbeeld een kraan opendraait valt de druk in het systeem weg en krijgt de pomp een seintje om in te schakelen. Draait u de kraan weer dicht, dan wordt de druk in het systeem hersteld en schakelt de pomp uit. 

De regenwaterpomp met drukvat kan het water tot 8 meter diep aanzuigen om voldoende druk te behouden. Voor dieper gelegen water dient u een bronpomp te kiezen.

Drukvat voorkomt waterslag

Het water wordt eerst vanuit het drukvat / tank geleverd. Pas wanneer het water in de tank op is zal de pomp inschakelen en het water vanuit de externe bron aanzuigen en de tank weer aanvullen. Dit voorkomt ‘waterslag’; het plotseling stoppen van het snel stromende water door bijvoorbeeld door een klep die abrupt gesloten wordt. Het water dat tegen de klep aanstroomt veroorzaakt een klap en dat kan op den duur schade veroorzaken.

Droogloopbeveiliging

Als het water in de bron op kan raken, dan adviseren wij om een droogloopbeveiliging op de pomp te installeren. De pomp wordt namelijk door het water gekoeld. Als er geen water meer door de pomp stroomt en de pomp blijft wel doorgaan met pompen, dan gaat deze ‘droogpompen’. De pomp kan zo oververhit raken en kapot gaan. 

Verschillen tussen de regenwaterpompen met tank

In ons assortiment verkopen we regenwaterpompen van verschillende merken, waaronder DAB en Tallas. Tallas is een onderdeel van DAB en richt zich op de combinatie van het kwalitatieve A-merk pomp die in de goedkopere productlijn verkocht kan worden. Tallas pompen hebben een pomphuis gemaakt van kunststof, waardoor deze geschikt zijn voor een drinkwaterinstallatie en beschikken over een ingebouwde voorfilter. Tallas pompen zijn niet geschikt om langer dan 3 uur aan een stuk ingeschakeld te blijven.

DAB regenwaterpompen zijn van professionele kwaliteit en kunnen langdurig ingeschakeld blijven (langer dan 3 uur aaneengesloten). Op DAB pompen geven wij altijd 5 jaar garantie. Een DAB pomp wordt door velen dan ook als favoriet gezien. DAB regenwaterpompen met tank zijn te onderscheiden in twee verschillende soorten: een pomphuis gemaakt van gietijzer en van roestvrijstaal. Beiden zijn geschikt voor ‘schoon’ water (geen bijtend, chemisch water of met vaste delen groter dan 2 millimeter). Bij twijfel over de kwaliteit van het water kunt u een voorfilter gebruiken.

Let op: pomphuizen gemaakt van gietijzer kunnen roestdelen afgeven als deze gebruikt worden i.c.m. drinkwater. Wilt u de pomp gaan gebruiken voor uw drinkwaterinstallatie, kies dan voor een pomp van rvs (roestvrijstaal) of kunststof.