Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
8 producten | Sorteer op

Regenwaterpomp automatisch

De automatische regenwaterpomp haalt het water uit een externe bron, bijvoorbeeld een regenwaterput, een sloot of kanaal. De pomp wordt op het droge, in de buurt van de bron geplaatst. Hoe dieper de pomp het water aan dient te zuigen, des te minder druk deze kan genereren. Houd hier rekening mee bij het maken van uw keuze. Alle zelfaanzuigende pompen (droge opstelling) hebben een maximale aanzuigdiepte van 8 meter. U heeft een natte opstelling nodig als het water dieper ligt.

Automatische regenwaterpompen behoren tot de categorie hydrofoorpompen. De pompen op deze pagina beschikken niet over een drukvat, dus ook voor kleine waterafnames zal de pomp direct inschakelen. De pompen zijn het meest geschikt om te gebruiken buiten uw woning (tuinberegening e.d.). Wilt u het regenwater ook gaan gebruiken voor applicaties in huis? Dan kunt u het beste een regenwaterpomp met drukvat kiezen. Bij kleine waterafnames, bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet, haalt de pomp het water uit het drukvat en hoeft deze niet direct in te schakelen. Zo worden de levensduur van de pomp en energie bespaard.

Automatisch in- en uitschakelen

De automatische regenwaterpompen op deze pagina schakelen automatisch in en uit op basis van waterbehoefte. Dit ontstaat wanneer u bijvoorbeeld een kraan opendraait. De druk in het systeem valt dan weg, waardoor de pomp weet dat hij in dient te schakelen. Draait u de kraan dicht en de druk in het systeem is weer hersteld, dan schakelt de pomp uit.

Beschermd tegen drooglopen

De pompen zijn beschermd tegen drooglopen. Dat wil zeggen dat de pomp automatisch uitschakelt zodra er geen water meer in de bron aanwezig is. Het water koelt de pomp, dus zodra dit niet meer gebeurt kan de pomp oververhit raken en kapot gaan.

Op deze pagina ziet u pompen met 3 verschillende soorten pomphuizen:

  • Gietijzer (DAB JET): deze pomp is zeer robuust en kan tegen een stootje. Ideaal te gebruiken voor buitenshuis, bijvoorbeeld voor tuinberegening, om het terras of tuinmeubilair af te spuiten of om uw auto te wassen (gebruik hiervoor wel een voorfilter om schade door steentjes te voorkomen)

  • RVS (roestvrijstaal) (DAB): deze pomp herkent u aan de vermelding ‘Inox’ in de naam van de pomp. Bij veel ijzer/roest in het water kunt u het beste een rvs of kunststof pomp gebruiken. Een gietijzeren pomp is daar niet geschikt voor. Kies voor een DAB EuroInox als u op zoek bent naar een stillere pomp.

  • Kunststof (Tallas): de pompen van Tallas zijn gemaakt van kunststof en zijn door de lichtere materialen makkelijk verplaatsbaar. Ideaal als u de pomp nodig heeft op verschillende plaatsen. De Tallas D-EBOOST heeft daarnaast een instelbare in- en uitschakeldruk en is bestand tegen roest en kalk.

Inox en kunststof pompen zijn geschikt om tussen uw drinkwaterleiding te plaatsen om de waterdruk in huis te verhogen.

Heeft u een professionele pomp nodig die langdurig ingeschakeld kan blijven (langer dan 3 uur aaneengesloten)? Dan adviseren wij om een DAB regenwaterpomp te kiezen.