Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
11 producten | Sorteer op

DAB hydrofoorpomp kopen

Een DAB hydrofoorpomp haalt water uit een externe bron om het vervolgens met een hoge druk naar de gewenste bestemming te verpompen. Deze pomp wordt vaak ingezet in situaties zoals tuinberegening, het afspuiten van een terras of tuinmeubilair, voor applicaties in huis (toilet doorspoelen, wasmachine laten draaien) of om de waterdruk in een woning te verhogen. De DAB hydrofoorpompen op deze pagina zijn uitgerust met een (ingebouwd) drukvat waarin water wordt opgeslagen. Zolang er nog water in de tank aanwezig is haalt de pomp het water hieruit en hoeft deze niet direct in te schakelen. Dit bespaart stroom, de pomp gaat langer mee, en de kans op waterslag wordt aanzienlijk minder. Waterslag is de klap van het water tegen uw leidingen of pomp wanneer het water abrupt wordt gestopt of van richting verandert. Door de trillingen van het water kunnen er op den duur scheuren ontstaan.

Een zelfaanzuigende pomp kan het water tot 8 meter diep oppompen om voldoende druk te behouden. Daarnaast is het aan te raden om de pomp zo dicht mogelijk bij de bron te plaatsen. Er kunnen meerdere sproeiers of andere tappunten op de pomp aangesloten worden. Houd er rekening mee dat de pomp druk verliest wanneer het water meters omhoog gepompt dient te worden. Zit er dus hoogteverschil in uw tuin tussen de pomp en de sproeiers? Kies dan voor een pomp met voldoende capaciteit.

Kies voor een bronpomp als het water dieper ligt dan 8 meter.

Automatisch in en uitschakelen

DAB hydrofoorpompen schakelen automatisch in en uit op basis van waterbehoefte. Wilt u uw planten met een handsproeier bewateren? Dan zal de pomp inschakelen zodra u het handpistool inknijpt en uitschakelen wanneer u deze weer loslaat. 

Welke DAB hydrofoorpomp kiezen?

DAB hydrofoorpompen bestaan uit 3 verschillende soorten pomphuizen:

  • Gietijzer

  • RVS (roestvrijstaal)

  • Kunststof

Gietijzeren pompen zijn zeer geschikt om buiten uw woning te gebruiken. Gietijzer is een sterk materiaal en kan dus tegen een stootje. Gietijzer kan op den duur gaan roesten als het in contact komt met water. Gebruik een gietijzeren pomp dus ook nooit voor uw drinkwaterinstallatie!

Rvs en kunststof pompen zijn bestand tegen roest en kalk en kunnen daarentegen wel gebruikt worden voor een drinkwaterinstallatie in een woning. Maar de meest efficiënte DAB hydrofoorpomp om de waterdruk in een woning te verhogen, is de DAB Esybox. Deze pomp is frequentiegeregeld, zeer stil, onderhoudsvrij en energiezuinig. Frequentiegeregeld houdt in dat de pomp alleen het aantal toeren draait wat op dat moment nodig is. Staat er één kraan open, dan verbruikt de pomp minder energie dan wanneer er 5 kranen tegelijkertijd open staan. Ook wordt het water met een juist druk naar de bestemming gevoerd om waterslag te voorkomen.

Zit er veel ijzer / roest in het water dat u wilt gaan oppompen? Ook dan is het aan te raden om een pomp van rvs of kunststof te kiezen. Het aantal roestdeeltjes kunnen bij een gietijzeren pomp vermeerderen, terwijl rvs en kunststof pompen daar goed tegen bestand zijn.

Droogloopbeveiliging

De pomp wordt gekoeld door het water dat er doorheen stroomt. Is het water in de bron op en blijft de pomp toch doorgaan met pompen? Dan kan deze oververhit raken en in het ergste geval doorbranden. Het is aan te raden om een droogloopbeveiliging aan de pomp te koppelen wanneer een waterbron niet oneindig uit water bestaat. Sommige pompen hebben dit systeem al ingebouwd zitten.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste pomp? Dan kunt u altijd bij onze klantenservice terecht. Daarnaast kunt u uw wensen en eisen invullen in de pompconfigurator. Dit hulpsysteem op de hoofdpagina adviseert welke pomp in uw situatie de beste keuze is.