Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
4 producten | Sorteer op

Regenwaterton pomp kopen

Bij het aanschaffen van een waterpomp voor een regenton is het belangrijk om te weten dat niet iedere regentonpomp voldoende druk levert om sproeiers aan het werk te zetten. Een gemiddelde tuinsproeier heeft 2 / 3 bar aan waterdruk nodig om goed te kunnen sproeien. De opvoerhoogte van een pomp staat gelijk aan de druk die wordt geleverd; de T.I.P. DrainPress heeft bijvoorbeeld een opvoerhoogte van 24 meter. Dit betekent dat deze pomp een waterdruk kan creëren van 2.4 bar. Deze pomp is dus wel geschikt om een kleine tuinsproeier op aan te sluiten.

Als u een pomp kiest die niet genoeg druk levert om een tuinsproeier aan het werk te krijgen, dan bestaat altijd de mogelijkheid nog om alleen met een tuinslang zonder kopstuk uw planten water te geven.

Vlotter

De vlotter die aan sommige regentonpompen zit bevestigd zorgt ervoor dat de pomp automatisch in- en uitschakelt op basis van het waterniveau. Loopt de ton vol met water, dan stijgt de vlotter mee en schakelt op een bepaald waterlevel de pomp in. Zodra het water weer het gewenste niveau heeft bereikt, schakelt de pomp uit.