Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
4 producten | Sorteer op

T.I.P. hydrofoorpomp kopen

Een T.I.P. hydrofoorpomp is een zelfaanzuigende pomp en zuigt het water via de aanzuigslang de pomp in, waar het vervolgens met een hoge druk naar de gewenste plek wordt gepompt. De pomp staat het droge, vlakbij de waterbron. Een T.I.P. hydrofoorpomp is in meerdere situaties tegelijk inzetbaar en er kunnen meerdere tappunten gelijktijdig van water worden voorzien. U kunt gerust uw tuin besproeien en op hetzelfde moment uw wc doorspoelen. Om in het hele systeem een goede waterdruk te behouden, dient u er rekening mee te houden dat de pomp het water kan aanzuigen tot een diepte van 8 meter.

Hydrofoorpomp met drukvat

In het drukvat dat aan de pomp gekoppeld is, slaat de pomp water op. Bij kleine waterafnames, zoals het doorspoelen van de wc, haalt de pomp het water hieruit en schakelt deze niet meteen in. Dat is beter voor de levensduur van de pomp en daarnaast is het energiebesparend. Wanneer het water in het vat op dreigt te raken zal de pomp overgaan tot het water uit de externe bron en vult tegelijkertijd het vat weer aan.

TIP

TIP is een fabrikant uit Duitsland die zich hebben gespecialiseerd in waterpompen voor de consument. Ze hebben een zeer interessante range van vooral Inox of RVS pompen, die volledig is gericht op de consumentenmarkt. Zowel dompelpompen met een hoge capaciteit voor een zeer concurrerende prijs, tot goede RVS bronpompen, voor als het water van dieper dan 8 meter moet komen. Ook TIP is goed in staat om met de consument mee te denken. Zo hebben sommige pompen een pakket waarmee direct gestart kan worden. Andere pompen zijn uitgerust met handigheden, zoals bovenuitgang of grondplaat.

tip