Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
31 producten | Sorteer op

Bestel vandaag uw CV pomp en bespaar tot € 105 per jaar*

*Berekend met de gemiddelde energieprijs in augustus 2023: €0,33 per kWh. Oude CV pompen met een vast vermogen verbruiken veel meer stroom dan de CV pompen van nu. Hoe ouder uw huidige pomp, des te meer u zult besparen op energiekosten met een nieuwe CV pomp.

Kies het merk van uw huidige CV pomp en vind uw zuinige vervanger:

De CV pompen die u direct geld kunnen besparen!

U wilt uw Grundfos pomp vervangen?

Een CV pomp of een circulatiepomp is een pomp die ervoor zorgt dat verwarmingssystemen voorzien worden van (warm) water. Een CV pomp is in iedere woning of pand te vinden waar een radiator en/of vloerverwarming is. Wanneer er zowel van radiatoren als een vloerverwarming sprake is, zijn er vaak meerdere CV pompen aanwezig. In grotere woningen / gebouwen zijn meestal ook meerdere circulatiepompen aanwezig om een volledige circulatie mogelijk te maken.

Energie besparen met een nieuwe CV pomp

Een conventionele CV pomp verbruikt jaarlijks gemiddeld 450 kWh aan energie. De gemiddelde energieprijs in België is €0,33 per kWh (gemeten in augustus 2023). Jaarlijks betaalt u voor een oude CV pomp zo'n € 150 aan elektriciteitskosten. De CV pompen die wij is ons assortiment voeren, de DAB en Grundfos pompen, zijn in de meeste gevallen een geschikte vervangers voor de meest gangbare modellen van Grundfos. Onze CV pompen zijn zéér energiezuinig. Ze zijn voorzien van een A-label, zijn frequentiegeregeld en verbruiken jaarlijks gemiddeld 135 kWh aan energie (€45). Dat is een besparing van 70% per jaar, ofwel € 105 per jaar.

Dat houdt in dat u de aanschaf van een Grundfos pomp al binnen ± 3 jaar heeft terugverdiend. En dan begint voor u de grote besparing. Vaak krijgen wij mensen aan de lijn, waarbij de CV pomp al is kapot gegaan. Toch kan het uiterst lucratief zijn als u, uw CV pomp, Circulatiepomp of vloerverwarmingspomp al vervangt voordat deze kapot is. Start nu met besparen!

Snel verwarmen met een Grundfos CV pomp

De Grundfos pomp houdt rekening met het gedrag van uw thermostaat. Wilt u het snel warm hebben, zal de pomp meer stroom gebruiken en het zal snel warm zijn. Laat u de thermostaat rustig opwarmen, dan zal de pomp het minste stroom verbruiken. Na een tijdje zal de pomp daarop ook zijn instellingen aanpassen, waardoor u hier zelf geen rekening meer mee hoeft te houden.