Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
2 producten | Sorteer op

EL hydrofoorpomp

Elpumps is een Europese fabrikant van waterpompen die gebruikmaakt van geavanceerde technologie om goederen van de hoogste kwaliteit te produceren. De hydrofoorpompen van ELpumps hebben een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Een El hydrofoorpomp is een zelfaanzuigende pomp en zuigt het water vanaf 'het droge' aan. Zodra het water de pomp binnenkomt wordt het met een hoge druk door de persaansluiting via de afvoerslang / leiding naar gewenste bestemming geperst.

Een EL hydrofoorpomp wordt veelal gebruikt om helder natuurwater uit een externe bron in te zetten voor tuinberegening, of als watertoevoer naar applicaties in huis. U kunt veel kostbaar drinkwater besparen door natuurwater te gebruiken om bijvoorbeeld uw toilet door te spoelen of regenwater te gebruiken om uw wasmachine te laten draaien. Hiermee bespaart u een hoop kosten en bovendien helpt u mee aan een duurzamer bestaan.

Drukvat

De EL hydrofoorpomp beschikt over een drukvat waar 25 liter water in kan worden opgeslagen. Bij een kleine waterafname, zoals het doorspoelen van het toilet, kan de pomp het water uit het vat halen en hoeft deze niet in te schakelen. Zo wordt er energie bespaard en het is beter voor de levensduur van de pomp. Pas als het water in het drukvat bijna op is schakelt de pomp in om genoeg water te kunnen blijven leveren en het vat weer te vullen.

Hydrofoorpompen met drukvat worden vaak ingezet wanneer er verschillende soorten tappunten tegelijkertijd water toegevoerd dienen te krijgen. Wanneer u een pomp gaat gebruiken i.c.m. een druppelslang, dan adviseren wij ook altijd om gebruik te maken van een hydrofoorpomp met drukvat. 

RVS

Pompen die gemaakt zijn van RVS (roestvrijstaal) worden vaak ingezet in situaties waar veel ijzer / roest in het water aanwezig is of als de pomp wordt aangesloten op een drinkwaterinstallatie. Een gietijzeren pomp kan roestdeeltjes afgeven en dat wilt u natuurlijk niet in uw drinkwater krijgen.