COVID-19 update: Alle bestellingen worden verwerkt en verzonden, de vermelde levertijden kunnen langer zijn. Meer informatie »

Een waterpomp in combinatie met ijzer / roest in grondwater

Wanneer u een bron heeft waarin zich veel ijzer / roest in het grondwater bevindt, kan dit nadelige gevolgen hebben voor zowel uw pomp als de bebouwing wat mogelijk geraakt wordt met het sproeien van uw tuin.

Een overmatige hoeveelheid aan ijzer / roest in uw water kan ervoor zorgen dat de levensduur van uw pomp achteruit gaat. Ijzer- / roestdeeltjes slijten in de seal waardoor de pomp haar kracht verliest en uiteindelijk gaat lekken.

Het is helaas niet mogelijk om ijzer / roestdeeltjes te filteren voordat deze in de pomp terecht komt. Er bestaan speciale "ontijzeringsfilters", echter is de doorlaatcapaciteit dermate klein dat u deze niet kunt gebruiken voordat het water in de pomp terecht komt. Deze filters zijn enkel geschikt voor het beschermen van bepaalde applicaties voor bijvoorbeeld in huis, zoals een wasmachine.

Ook voor diepe bronnen waarbij u een bronpomp nodig heeft hebben wij helaas geen ontijzerings-oplossing.

Waterbron laten zuiveren

We adviseren u in dit geval om contact op te nemen met een bronbemaler in uw regio om de mogelijkheden omtrent het zuiveren van uw waterbron te bespreken. Grondwaterbronnen kunnen gespoeld worden, of mogelijk dient er op een andere plek op uw perceel geboord te worden om een zuivere bron aan te spreken.

Kortom: Heeft u last van zeer ijzer- / roesthoudend grondwater, zorg dan voor een reiniging van uw bron of voor een nieuwe bron.