Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
6 producten | Sorteer op

Beste Tallas hydrofoorpomp

Om de beste Tallas hydrofoorpomp voor uw situatie te vinden is het belangrijk om te weten waar u het water voor gaat gebruiken. Tallas hydrofoorpompen zijn stiller dan de gemiddelde hydrofoorpomp. Houd er rekening mee dat een Tallas hydrofoorpomp niet geschikt is om langer dan 3 uur aaneengesloten ingeschakeld te zijn. Bent u op zoek naar een hydrofoorpomp waarbij dit wél mogelijk is, dan adviseren wij om te kiezen voor een DAB hydrofoorpomp.

Hydrofoorpompen zuigen water aan vanuit een externe bron zoals:

  • Een regenwaterput

  • Natuurlijk water uit bijvoorbeeld een sloot, meer, kanaal, e.d.

  • Grondwater (vaak wordt er een gat in de grond geboord waar de aanzuigslang van de pomp doorheen loopt)

  • Drinkwaterleiding (Tallas pompen zijn gemaakt van kunststof, waardoor het pomphuis niet kan gaan roesten. Deze pompen kunt u zonder problemen aan uw drinkwaterleiding koppelen.)

Afhankelijk van het type pomp is het water te gebruiken voor binnen en buiten uw woning. Wilt u de pomp alleen gaan gebruiken om er sproeiers op aan te sluiten om uw tuin en/of gazon te besproeien? Dan heeft u meestal aan een beregeningspomp voldoende. U kunt met de meeste beregeningspompen meerdere sproeiers tegelijkertijd aan het werk zetten. Gaat u een handsproeier gebruiken? Dan dient de pomp automatisch in- en uit te schakelen. Let hier goed op bij uw pompkeuze of deze functie op de pomp aanwezig is. Is dit niet het geval, dan kunt u deze zelf op de pomp bevestigen met een pompbesturing, zoal een DAB Control-D.

Gaat u het water gebruiken voor applicaties in huis, bijvoorbeeld de wc doorspoelen, de wasmachine laten draaien of voor de schoonmaak? Of heeft u last van een lage waterdruk is huis? Dan is een hydrofoorpomp een uitstekende keuze. Een hydrofoorpomp is in meerdere situaties tegelijkertijd in te zetten. U kunt dus uw tuin beregenen en tegelijkertijd uw toilet doortrekken. 

Als het water in de bron op kan raken, zorg dan dat de hydrofoorpomp beschermd is met een droogloopbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de pomp uitschakelt wanneer er geen water meer is. De pomp wordt namelijk gekoeld door het water dat er doorheen stroomt en gaat kapot als deze 'droogpompt' (de pomp blijft ingeschakeld wanneer het water op is). 

Wat is een hydrofoorpomp?

Een hydrofoorpomp is een zelfaanzuigende pomp die het water met een hoge druk naar de gewenste bestemming brengt. Hydrofoorpompen kunnen meerdere tappunten tegelijkertijd van water voorzien. De pomp schakelt in en uit op basis van uw waterbehoefte. Wordt er een kraan open gedraaid, dan valt de druk in de leiding weg en krijgt de pomp een seintje om in te schakelen. Wanneer u de kraan dichtdraait en de waterdruk in de leiding hersteld is, stopt de pomp. 

Een hydrofoorpomp kan het water tot een diepte van 8 meter aanzuigen om voldoende druk te behouden. De aanzuigslang van een hydrofoorpomp beschikt over een terugslagklep die ervoor zorgt dat het water maar één kant op kan; zodra het water de pomp in wordt gezogen, kan het niet meer terug. Hierdoor blijft het systeem luchtdicht, waardoor de waterdruk op peil blijft.

Ligt het water dieper dan 8 meter? Dan heeft u een bronpomp / onderwaterhydrofoor nodig.

Hydrofoorpomp met drukvat

In een drukvat kan water worden opgeslagen. Zolang er nog water in het vat aanwezig is, zal de pomp het water hieruit halen en schakelt deze niet in. Dit levert een groot voordeel op voor de levensduur van de pomp en het bespaart energie. Als het water in het expansievat opraakt, dan zuigt de pomp het water uit de externe bron aan en vult direct het vat weer aan. Een hydrofoorpomp is het meest geschikt bij kleine waterafnames (doorspoelen wc, tuin bewateren met een druppelslang, wateraanvoer wasmachine, e.d.).

Hydrofoorpomp zonder drukvat

U heeft geen drukvat op een pomp nodig in situaties waarbij de pomp alleen langdurig ingeschakeld blijft, bijvoorbeeld bij tuinberegening, of wanneer u uw zwembad leeg wilt pompen.

Tallas

Tallas is een merk wat al vele jaren bestaat en heeft zich altijd gericht op de consumentenmarkt. Met name voor tuinberegening en gebruik van sloot- of regenwater heeft Tallas een aantal handige oplossingen voor. Tallas is onderdeel van DAB en de pompen worden ook met dezelfde kwaliteitsnorm gebouwd, echter worden er vaak lichtere materialen gebruikt, wat een klein verschil maakt in de kwaliteit. Waar Tallas sterk in is, zijn de simpele oplossingen, waarmee ze hun pompen standaard uitrusten, die ideaal zijn voor veel consumenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ingebouwd voorfilter, waarmee de pomp kan worden beschermd tegen vuil. Ook zijn de beregeningspompen licht en uitgerust met handvat en voetsteun. Daarmee zijn ze makkelijk te verplaatsen en snel inzetbaar voor kleine beregeningsklussen.