DAB Aquaprof Basic 40/50

1 beoordeling
loading
tick
Gratis verzending
tick
Levertijd: ± 3 weken
tick
2 jaar garantie
tick
Klanten beoordelen ons met een 4.6/5
Aantal
Aantal

Productinformatie

Specificaties overzicht

Productomschrijving

Specificaties

Algemene informatie

Fysieke eigenschappen

Technische informatie

Functionaliteiten

Soorten water dat deze pomp kan pompen

Opbrengsttabel
Aanzuigaansluiting: 1"
Persaansluiting: 1"
Aantal waterpunten: 5+
  • 55 m. Pump capacity start 0.65 m³/h
  • 50 m. Pump capacity start 1.8 m³/h
  • 45 m. Pump capacity start 2.7 m³/h
  • 40 m. Pump capacity start 3.25 m³/h
  • 35 m. Pump capacity start 3.7 m³/h
  • 30 m. Pump capacity start 4.1 m³/h
  • 25 m. Pump capacity start 4.4 m³/h
  • 20 m. Pump capacity start 4.75 m³/h
  • 15 m. Pump capacity start 4.8 m³/h
  • 10 m. Pump capacity start 4.8 m³/h
  • 5 m. Pump capacity start 4.8 m³/h
  • 0 m. Pump capacity start 4.8 m³/h
  • Pomp type

DAB

DAB is een van de meest verkochte waterpomp merken onder consumenten maar ook professionals. Deze pompen hebben een zeer hoge kwaliteitsnorm. Voordat een pomp op de markt komt wordt elk exemplaar handmatig getest door een werknemer. Alleen op deze manier kan DAB u de hoogste kwaliteit garanderen. DAB heeft voor bijna elke situatie een oplossing. Of het nou een industriële toepassing is, of gewoon het beregenen van uw tuin. De professionele kwaliteit van DAB ziet u ook terug in de consumenten lijn. Vaak zijn de DAB pompen die we vervangen voor mensen al meer dan tien jaar oud.

Automatische in- / uitschakeling

Deze pomp schakelt automatisch in of uit, wanneer u ergens een waterpunt openzet, dat is aangesloten op de pomp. In veel gevallen biedt het een groot voordeel, dat uw pomp automatisch in- en uitschakelt. Bijvoorbeeld bij beregening, wanneer u een handpistool gebruikt. Als u regenwater gebruikt, om uw toilet of wasmachine te voorzien van water. Zeker ook als u uw waterdruk in huis wilt verhogen. Anders dan bij een standaard beregeningspomp, 'merkt' een hydrofoorpomp, door een drukverschil, of u één of meerdere waterpunten open of dicht zet. Zo weet de pomp dat hij moet gaan lopen of juist moet stoppen. De standaard hydrofoorpompen (welke op een tank staan gemonteerd) hebben een mechanische schakelaar. De meer geavanceerdere hydrofoorpompen, hebben een elektronische schakelaar. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen. De mechanische schakelaar is betrouwbaar, maar niet / moeilijk in te stellen. De elektronische variant is in te stellen, maar wel afhankelijk van elektra.

Droogloopbeveiliging

De naam zegt het al. Deze pomp is beveiligd tegen drooglopen. De meeste pompen kunnen niet lang of niet droog draaien. Vaak resulteert dit in het direct doorbranden en / of vastlopen van de pomp. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de bron droogstaat en de pomp niet meer in staat is om water aan te zuigen. Pompen die hier vooral gevoelig voor zijn, zijn beregeningspompen of hydrofoorpompen. Sommige bronpompen en wat geavanceerdere beregeningspompen hebben een standaard ingebouwde droogloopbeveiliging. Een pomp die dit niet standaard heeft is makkelijk uit te rusten met een droogloopbeveiliging, bijvoorbeeld door middel van een losse droogloopbeveiliging of DAB Control-D. Hiermee sluit u gegarandeerd uit, dat uw hydrofoorpomp of beregeningspomp droogloopt.

RVS / Inox

RVS, oftewel roestvrij staal, wat ook wel Inox wordt genoemd, kan in sommige gevallen erg handig zijn. RVS wordt met name voorgeschreven in het geval van drinkwater. Drinkwater moet zuiver blijven en mag geen corrosie bevatten, daarom wordt RVS gebruikt. Tevens is een RVS pomp bestand tegen kalk. Kalk heeft de neiging om zich te hechten en dat gaat niet bij gladde RVS oppervlakten. De tegenhanger van RVS is meestal gietijzer en deze pompen kunnen corroderen. Daarom worden ze vooral ingezet voor beregening. Een laatste voordeel van RVS is dat het minder weegt dan gietijzer en dus makkelijker te verplaatsen is.

Watertank

Deze pomp is voorzien van een tank. Deze kunnen handig zijn in een aantal gevallen. Met name als de pomp af en toe water moet geven (zogenaamde druppelafgifte). Een pomp zonder tank zal gaan pulseren (continu in- en uitschakelen). Een pomp mét een tank kan deze waterbehoefte leveren vanuit de tank, waardoor de pomp niet direct hoeft in te schakelen. Deze pompen zijn erg handig bij bijvoorbeeld druppelslangen voor geleidelijke beregening, of het vullen van een toiletreservoir, wat ook vaak geleidelijk gaat. Een tweede voordeel van een tank is, dat de zogenaamde 'waterslag' sterk afneemt. Waterslag is de klap die uw leidingen te verduren krijgen op het moment dat er een waterpunt, hard en snel, open wordt gezet. Pompen die direct hoge druk leveren kunnen waterslag versterken, daarom is deze pomp voorzien van een (ingebouwde) tank.

Gegarandeerd water beschikbaar

In sommige situaties is het van belang dat er altijd water beschikbaar is. Voor beregening hoeft dit misschien niet altijd, maar als er toiletten, wasmachines of misschien andere apparatuur mee gepaard gaan, dan kan dit essentieel zijn. Voor deze gevallen is deze pomp uitermate geschikt. Als u niet zeker bent van voldoende water in uw bron, dan kan deze pomp uitkomst bieden. Door een automatische schakeling, die standaard vanuit een bron aanzuigt, maar wanneer deze bron droog staat, direct overschakelt naar de waterleiding.

Beoordelingen van klanten

Duvel2010
Geplaatst op 14-03-2016 Pomp 40/50

Alles ok

1 beoordeling

Downloads

DAB Aquaprof Basic 40/50 DAB Aquaprof Basic 40/50
1.799,00
Aantal