Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
16 producten | Sorteer op

Bestel vandaag uw CV pomp en bespaar tot € 105 per jaar*

*Berekend met de gemiddelde energieprijs in augustus 2023: €0,33 per kWh. Oude CV pompen met een vast vermogen verbruiken veel meer stroom dan de CV pompen van nu. Hoe ouder uw huidige pomp, des te meer u zult besparen op energiekosten met een nieuwe CV pomp.

Uitwisseltabel circulatiepomp

Met behulp van de uitwisseltabel vindt u direct een geschikte vervangende pomp. Om erachter te komen welke pomp u heeft kijkt u naar het typeplaatje, die zich meestal aan de voorzijde van de pomp bevindt.

Kies het merk van uw huidige circulatiepomp:

CV pomp kopen

De CV pomp, wordt in veel gevallen ook circulatiepomp of Vloerverwarmingspomp genoemd. Het zijn allemaal dezelfde waterpompen, maar worden door de toepassing verschillend genoemd. Afhankelijk van uw toepassing en met name de aansluitingsmaten kunt u eenvoudig de juiste pomp bij ons vinden.

Welke CV pomp heb ik nodig?

De keuze voor de juiste CV pomp kunt u het beste bepalen aan de hand van de CV pomp die momenteel in uw systeem geplaatst is. Deze CV pomp is namelijk berekend op uw specifieke situatie. Met behulp van het merk en type van uw huidige CV pomp, kunt u bij ons in de vervangtabel op zoek gaan naar de juiste vervangende CV pomp. In onze vervangtabel stellen wij enkele opties voor, die allen een passende vervanger zijn voor uw huidige CV pomp. Afhankelijk van uw wensen, eisen en budget kunt u een keuze maken tussen een van deze CV pompen.

Wanneer CV pomp vervangen?

Een CV pomp wordt hoofdzakelijk vanwege een drietal redenen vervangen. De meest bekende reden is dat de CV pomp stuk is, in dit geval bent u genoodzaakt om de CV pomp te vervangen. De tweede reden is dat de CV pomp een geluid maakt in de vorm van een ruis of een borrel. De CV pomp is dan nog niet stuk, maar normaliter zal dat niet heel lang meer duren. De derde reden wanneer een CV pomp wordt vervangen is om energie te besparen.

Een oudere CV pomp verbruikt namelijk ongeveer 3x zoveel energie dan een nieuwe CV pomp. In het kader van energiebesparing loont het daarom om een nieuwe CV pomp te installeren. Gemiddeld genomen praten we hierbij over een besparing van € 70 - 80 per jaar aan energiekosten, dat is het overwegen waard.

Wat verbruikt een CV pomp?

Het verbruik van een CV pomp hangt af van een tweetal factoren. Allereerst het energieverbruik van de CV pomp zelf. Oudere CV pompen hebben over het algemeen een stroomverbruik dat 3x hoger ligt dan dat van moderne CV pompen. Gemiddeld genomen verbruikt een oudere CV pomp zo’n 450 kWh per jaar. Een nieuwe CV pomp zit op een verbruik van gemiddeld 135 kWh per jaar, een verschil van 70%.

Een andere factor dat meespeelt in het verbruik van uw CV pomp, is de stand waar deze op is ingesteld. Hoe hoger de stand, hoe hoger het energieverbruik. Het loont om uw CV pomp een standje lager te zetten en te ervaren of de woning dan naar uw idee nog steeds gauw genoeg verwarmt. Verwarmt de woning niet snel genoeg wanneer de CV pomp een standje lager staat, dan kunt u de stand eenvoudig weer terug zetten naar de oude.