Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
17 producten | Sorteer op

Werking broyeur

De afvoerleiding(en) van uw applicaties (zoals wastafel, toilet, etc.) worden aangesloten op de broyeur. In de opvangbak wordt het afvalwater verzameld. Zodra de opvangbak een bepaald waterniveau heeft bereikt, wordt de pomp automatisch gestart en zorgt deze ervoor dat de inhoud van de bak wordt versneden en wordt afgevoerd. Het versnijden van het water is benodigd om vaste delen, zoals bijv. fecaliën en toiletpapier op te delen in kleinere stukken.

Hoogteverschil naar riolering

Broyeurs kunnen gemakkelijk het afvalwater een paar meter omhoog pompen. Ligt uw badkamer of toilet onder of verder weg van de reguliere afvoer? Een broyeur heeft doorgaans voldoende kracht om het afvalwater tot 6 meter verticaal / 60 meter horizontaal weg te kunnen pompen.

Broyeur voor staand toilet

Een broyeur kent verschillende soorten aansluitingen. Een broyeur die bedoeld is voor een toilet heeft een grotere doorgang naar de vermaler, en de aansluiting zit aan de voorkant. Deze pomp wordt direct achter het toilet geplaatst. Afhankelijk van de broyeur heeft deze naast de toiletaansluiting ook zij-aansluitingen voor andere applicaties, zoals een wastafel. Zo kunt u er een gehele badkamer op aansluiten.

Broyeur voor hangend toilet

Het verschil tussen een broyeur voor een staand of hangend toilet is te zien aan de ingang van de pomp. Bij een staand toilet zit deze aan de voorkant van de pomp en bij een hangend toilet zit deze aan de zijkant. Hierdoor kan de broyeur makkelijk in een koof geplaatst worden.

Broyeur voor douche, wastafel, bidet of wasmachine

Bij de broyeur voor bijvoorbeeld douche, wastafel, bidet of wasmachine gaat het afvalwater via de zijkant de broyeur in. Afhankelijk van de broyeur beschikt deze over meerdere ingangen. U kunt dus meerdere applicaties hierop aansluiten.

DAB Genix

De DAB Genix broyeur loopt op een aantal punten voor op de Sanibroyeur. Zo is de Genix o.a. eenvoudig te onderhouden zonder dat u uw handen vuil hoeft te maken. Erg fijn om niet met uw handen de broyeur in te moeten om problemen op te lossen.