Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Pomp voor vloerverwarming, kies bewust voor energiezuinig

Categorieën: cv-pomp

Is uw woning voorzien van vloerverwarming, of bent u van plan om vloerverwarming aan te leggen? Lees dan dit artikel, u kunt namelijk tientallen euro’s per jaar besparen!

Werking vloerverwarmingspomp

Onder de vloer waar zich het vloerwarmingsysteem bevindt, lopen slangen/leidingen waar warm water doorheen wordt gepompt. Dit warme water zorgt voor een hogere temperatuur in de ruimte waar het vloerverwarmingsysteem geïnstalleerd is. In de meeste gevallen zorgt dit al voor voldoende warmte, waardoor er geen radiator meer aan te pas hoeft te komen.

Het water van het vloerverwarming systeem wordt doorgaans verwarmd door de CV-installatie. De CV pompt het water richting de vloerverwarmingsverdeler, waar het water in verschillende groepen opgedeeld wordt. Deze vloerverwarming verdeler is voorzien van een vloerverwarmingspomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het warme water over de verschillende groepen verdeeld wordt.

Wist u dat deze vloerverwarmingspomp dezelfde pomp is als de pomp die in uw CV geplaatst is? Deze pompen zijn bij het gebruik van water altijd aan het draaien, met hoge energiekosten als gevolg. Vloerverwarmingspompen en CV-pompen zijn gemiddeld verantwoordelijk voor 450 kWh aan energie per jaar!

Wellicht een goed idee om te kijken naar duurzame alternatieven.

Pomp voor vloerverwarming

Energiezuinige vloerverwarming

U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw complete vloerverwarmingsysteem vervangen dient te worden om kosten te besparen. Het onderdeel van uw vloerverwarmingsysteem waar u flink op kunt besparen is de vloerverwarmingspomp.

Een vloerverwarmingspomp wordt ook wel circulatiepomp of CV pomp genoemd, het is tenslotte dezelfde pomp als in uw CV-installatie. De vloerverwarmingspompen die wij is ons assortiment voeren, de DAB Evosta circulatiepompen, zijn zéér energiezuinig. Deze circulatiepompen zijn voorzien van een A-label, zijn frequentiegeregeld en verbruiken jaarlijks gemiddeld 135 kWh aan energie.
Dat is een besparing van 70% per jaar, ofwel € 105,- per jaar!

Dat houdt in dat u de aanschaf DAB Evosta pomp al binnen ± 1.5 jaar heeft terugverdiend.

dab evosta

Vloerverwarmingspomp vervangen

Alle vloerverwarmingspompen, ook de vloerverwarmingspompen van tientallen jaren oud, zijn direct uit te wisselen met de DAB Evosta-serie. De DAB Evosta circulatiepompen zijn er in drie verschillende versies en zijn allen direct uit te wisselen met oude circulatiepompen.
U kunt dus direct beginnen met energie besparen! Het enige wat u dient te weten, is het merk en type van uw huidige circulatiepomp. Zoek uw huidige pomp in deze vervangtabel op en zie welke DAB Evosta pomp uw huidige pomp kan vervangen.

Een circulatiepomp vervangen kan iedereen die geen twee linkerhanden heeft. Een handige doe-het-zelver met een waterpomptang kan dit gemakkelijk zelf doen. Indien u geen waterpomptang heeft, is er zeker een aanwezig in uw familie- / vriendenkring.

Volg voor het vervangen de volgende stappen:

  1. Sluit water af in uw vloerverwarmingsverdeler

  2. Haal de stroom van uw vloerverwarmingspomp

  3. Draai de 2 wartels los met een waterpomptang

  4. Druk de wartels uit elkaar en haal de huidige circulatiepomp er tussenuit

  5. Zet de nieuwe circulatiepomp er tussen

  6. Draai de 2 wartels weer vast met een waterpomptang

  7. Zet de stroom op de nieuwe circulatiepomp

  8. Zet de watertoevoer weer open

Of volg de onderstaande video:

Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord!