Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
2 producten | Sorteer op

Beregeningscomputer

Met een beregeningscomputer geeft u de beregening van uw tuin volledig uit handen. Met behulp van de computer kunt u, indien gewenst, bepaalde sectoren op bepaalde tijdstippen automatisch voorzien van water. Wilt u naast het ingestelde schema toch uw tuin nog eens extra voorzien van water, dan is dat met een beregeningscomputer ook zo geregeld.

Beregeningscomputers kunnen hun werk niet doen zonder gebruik te maken van magneetkleppen. Een magneetklep wordt tussen de leiding (normaliter op een verdeler) geplaatst en staat standaard dicht. Middels een elektronisch signaal, afkomstig van de beregeningscomputer, wordt deze klep open gezet en zal er water door een bepaalde groep worden gestuurd.

Beregeningscomputers zijn er in verschillende versies, waarbij wij een kleine selectie hebben gemaakt die voor het merendeel van de situaties geschikt zijn.

Let op: indien u een beregeningscomputer wil gebruiken in combinatie met een waterpomp, raden we u aan om te kiezen voor een automatische pomp zoals een hydrofoorpomp. Een hydrofoorpomp schakelt namelijk automatisch in- en uit op basis van waterbehoefte (bijvoorbeeld wanneer een klep open wordt gezet). Een beregeningspomp is voor automatische tuinberegening geen optie, daar deze niet automatisch in- en uitschakelt op basis van waterbehoefte.