Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
7 producten | Sorteer op

Uitwisseltabel circulatiepomp

Met behulp van de uitwisseltabel vindt u direct een geschikte vervangende pomp. Om erachter te komen welke pomp u heeft kijkt u naar het typeplaatje, die zich meestal aan de voorzijde van de pomp bevindt.

Kies het merk van uw huidige circulatiepomp:

Zelf uw cv pomp vervangen?

Een CV pomp of een circulatiepomp is een pomp die ervoor zorgt dat verwarmingssystemen voorzien worden van (warm) water. Een CV pomp is in iedere woning of pand te vinden waar een radiator en/of vloerverwarming is. Wanneer er zowel van radiatoren als een vloerverwarming sprake is, zijn er vaak meerdere CV pompen aanwezig. In grotere woningen / gebouwen zijn meestal ook meerdere CV pompen aanwezig om een volledige circulatie mogelijk te maken.

Een cv-pomp of circulatiepomp zelf vervangen is vrij eenvoudig voor de handige klusser met een waterpomptang. Vaak is het een kwestie van twee kranen aan weerszijden van de pomp dichtdraaien en de oude er uit halen. De nieuwe pomp past er dan precies in. Controleer vooraf zeker de inbouwmaat en de schroefmaat voordat u een nieuwe pomp besteld. Voor meer over het vervangen van een CV pomp, bekijk de video op onze site!

Energie besparen met een nieuwe CV pomp

Onze CV pompen zijn voorzien van een A-label, zijn frequentiegeregeld en verbruiken jaarlijks gemiddeld 135 kWh aan energie. U bent gemiddeld €72,90 per jaar aan elektriciteitskosten voor een zuinige CV pomp (uitgaand van de gemiddelde energieprijs (€0,54 per kWh) in september 2022). Dat is een besparing van 70%, ofwel zo’n € 170 per jaar. Snel gerekend houdt dat in dat de aanschaf van een nieuwe Evosta 2 pomp al binnen ongeveer 11 maanden terugverdiend is. En dan begint de grote besparing.

Vaak nemen mensen pas contact met ons op nadat hun huidige pomp stuk gaat. Toch kan het uiterst lucratief zijn als u uw CV pomp, circulatiepomp of vloerverwarmingspomp al vervangt voordat deze kapot is. Start nu met besparen door middel van een nieuwe DAB of Grundfos pomp!

CV pomp vervangen stappenplan

Alle CV pompen, ook de CV pompen van tientallen jaren oud, zijn direct uit te wisselen met de DAB Evosta-serie. De DAB Evosta circulatiepompen zijn er in drie verschillende versies en zijn allen direct uit te wisselen met oude CV pompen.
U kunt dus direct beginnen met energie besparen! Het enige wat u dient te weten, is het merk en type van uw huidige CV pomp. Zoek uw huidige pomp in deze vervangtabel op en zie welke DAB Evosta pomp uw huidige pomp kan vervangen.

Een CV pomp vervangen kan iedereen die geen twee linkerhanden heeft. Een handige doe-het-zelver met een waterpomptang kan dit gemakkelijk zelf doen. Indien u geen waterpomptang heeft, is er zeker een aanwezig in uw familie- / vriendenkring.

Volg voor het vervangen de volgende stappen:

  • Sluit water af in uw CV-leidingen

  • Haal de stroom van de CV-ketel en de circulatiepomp

  • Draai de 2 wartels los met een waterpomptang

  • Druk de wartels uit elkaar en haal de huidige circulatiepomp er tussenuit

  • Zet de nieuwe circulatiepomp er tussen, let hierbij op de draairichting van de motor (zie pijltje op de zijkant van het pomphuis)

  • Draai de 2 wartels weer vast met een waterpomptang

  • Zet de stroom op de CV-ketel en de nieuwe circulatiepomp

  • Zet de watertoevoer weer open

Of volg de onderstaande video: