Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
10 producten | Sorteer op

Pompput kopen

Een pompput is een opslagtank waarin (afval)water opgeslagen kan worden en later automatisch, door de aanwezige pomp in de pompput, naar de riolering wordt afgevoerd. Een pompput wordt vaak ingezet in situaties waar er geen directe aansluiting op de riolering is. Denk hierbij aan een buitenhuis, een kelderverdieping, of een huis ergens achteraf. 

Ook parkeergarages en andere toepassingen met een hellingbaan zijn veelal genoodzaakt om een pompput te installeren. Bij (hevige) regenval komen er duizenden liters aan water per uur naar beneden. Bij een hellingbaan stromen al deze liters water naar beneden en dit water dient verwerkt te worden. Een pompput biedt hiervoor direct de uitkomst.

Niet alle pompen die in een pompput geïnstalleerd worden, zijn geschikt om op een toilet aan te sluiten. Vuilwaterpompen met een kleinere doorlaat (25 mm) zullen sneller verstopt raken als deze grote vaste delen moeten verwerken. Kies voor een Feka-pomp met een doorlaat van minimaal 50 mm om vuilwater van een toilet mee af te voeren.

De pompputten in ons assortiment worden geleverd met een aantal aansluitstukken, waarmee u de pompput eenvoudig aan uw eigen leidingwerk kunt koppelen.

Boven- of ondergronds plaatsen

Niet alle pompputten mogen in de grond geplaatst worden, zoals dit bij de Fekabox en de Fekafos het geval is. Wilt u dit wel doen, zorg er dan voor dat er een houten skelet of een betonnen behuizing wordt geplaatst. 

Een SaniFos of HPDE put mogen wel direct in de grond geplaatst worden. Deze pompputten zijn gemaakt van een zeer hoogwaardig hard kunststof. Verder beschikt de HDPE put over een gietijzeren putdeksel, waardoor deze ook geschikt is om verkeer er overheen te laten rijden.

DSD-systeem

Enkele pompputten in ons assortiment zijn voorzien van het DSD-systeem. Het DSD-systeem zorgt ervoor dat de plaatsing en het onderhoud van de pomp een stuk gemakkelijker wordt gemaakt. Met behulp van het DSD-systeem kunt u namelijk simpelweg de meegeleverde beugel om de uitlaat van de pomp monteren, waarna u deze beugel om de DSD-kit kunt plaatsen. De pomp kunt u middels een ketting langs het geleidesysteem naar beneden laten zakken, waarna deze perfect op haar plaats valt. De pomp is dan weer direct aangesloten op het leidingwerk, waardoor de pomp direct het afvalwater weer af kan voeren via het afvoersysteem.

Enkel- of dubbelpomps

Een pompput kan voorzien zijn of plaats hebben voor één of meerdere pompen. Zitten er meerdere pompen in de put, dan noemen we dat een dubbelpompsinstallatie. Hiermee verhoogt u de bedrijfszekerheid van uw pompput. Wanneer 1 van de 2 pompen niet werkt vanwege een storing of mankement, zal uw pompput niet overstromen en daarmee uw leidingen niet verstopt raken. Daarnaast is een dubbelpompssysteem zeer geschikt voor gebouwen of toepassingen waarbij met regelmaat een grote hoeveelheid water afgevoerd dient te worden. Wanneer er tijdelijk een piek is in watertoevoer in de pompput, zullen er dan in plaats van 1 pomp, 2 pompen tegelijkertijd werken.