Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Welke koppelstukken heb ik nodig voor mijn beregeningspomp?

Welke koppelstukken heb ik nodig voor mijn beregeningspomp?

In de wereld van waterpompaansluitingen, lijkt de aanzuigkant makkelijk en de uitgang juist als een puzzel. Tuinen verschillen, standaardpakketten passen niet. Ontdek onze praktische oplossingen zoals slangtules en snelkoppelingen. Wij helpen u graag om wijzer hierin te worden.

Aanzuigpakket

Bij veel van onze pompen hebben we al een pakket samengesteld voor de aanzuigkant. Dit is goed te doen, omdat hierbij de keuze redelijk beperkt is. In principe heeft u voor de aanzuiging van water, alleen één van onze aanzuigslangen nodig en dan kunt u in de meeste gevallen starten. Stel dat u een langere aanzuiging wilt, of de buis wil ingraven, dan hebben we daar ook oplossingen voor.

Maar wat heb ik nodig voor de pomp uitgang, of persaansluiting?

Deze vraag is lastiger te beantwoorden, met name vanwege de volgende redenen:

  1. U heeft al een aantal accessoires, die u wil gebruiken

  2. Elke tuin is verschillend (qua formaat / ligging / obstakels / voorzieningen)

  3. Er zijn al leidingen aangelegd

  4. Het aantal splitsingen en soort sproeiers is bij ons onbekend

Los van bovenstaande veelvoorkomende zaken, zijn er nog legio van dingen te bedenken, waarom we geen standaard pakket kunnen samenstellen. Wat we wel kunnen doen, is u een eind op gang helpen.

Belangrijkste beperkingen

  1. Gebruik geen Gardena koppelingen direct op, of vlak na de pers uitgang van de pomp. Deze zullen uw capaciteit drastisch beperken. Doe dit pas aan het einde van de slang.

  2. Een standaard tuinslang met een diameter van +/-  13 mm is te smal. Ook hierdoor zal de pomp erg worden beperkt qua capaciteit. Gebruik minimaal ¾” (19 mm) of 1” (25 mm) binnendiameter slangen of leidingen.

Beste oplossingen

1. Slangtule en slangklem

Normaal heeft u een tule nodig van ¾” (19 mm) of van 1” (25 mm) afhankelijk van de diameter van uw slang.

De onderkant van de tule past direct in een DAB pomp en de slang plaatst u over de tule. Met de slangklem zet u de slang vast op de tule. Bij een TALLAS pomp heeft u ook een 1” sok nodig waar u de onderkant van de tule in kunt draaien.

2. Snelkoppeling en slangklem

Voor een DAB pomp heeft u een 1” buitendraad koppeling nodig (alleen bij de Jet 200 en 300 is dit 1,25")
Op een TALLAS pomp dient u een 1” binnendraad koppeling te gebruiken.

Het tweede deel van de koppeling is de tule. Normaal heeft u een tule nodig van ¾” (19 mm) of van 1” (25 mm) afhankelijk van de diameter van uw slang. Met de slangklem zet u de slang vast op de tule.

Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle koppelingen.

Snelkoppeling slangtule

Snelkoppeling slangtule

Bekijk alle producten

Complete slang met koppelingen

Voor een snelle aansluiting voor een of twee sproeiers, hebben we een slangpakket voor tuinberegening, met alle koppelstukken voor een sproeier. U kunt deze slang eventueel splitsen met een verdeler en wat Gardena koppelingen.

We hebben deze slang in 25 en 50 meter beschikbaar, die op deze pagina te vinden zijn.