Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Wat zijn de voordelen van een beregeningspomp?

Wat zijn de voordelen van een beregeningspomp?

Een beregeningspomp komt dan goed van pas in deze warme periode. Zo zorgt deze machine ervoor dat u water kunt ophalen uit een bron, kanaal, meer of sloot en creëert hoge druk om uw tuin of stukken land mee te besproeien. Dit product heeft pompwaaiers die er voor zorgen dat het water onder bepaalde druk uit de pomp wordt geperst. Dit water kan door middel van slangen naar een waaier, sproeier of sprinkler worden gepompt, die er op zijn beurt voor zorgt dat uw grond wordt beregent.

De voordelen

1. Verplaatsen

Door een beregeningspomp kunt u water verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het oppompen van regenwater of slootwater zodat u hiermee de tuin kan besproeien. Hierdoor is het gebruik van kraanwater niet nodig, wat u veel geld bespaart!

2. Ecologisch

Door het gebruik van regenwater bent u ecologisch bezig en zorgt u voor een gezonde manier van het bewateren van uw gazon of bloembedden. Kraanwater bevat kalk wat veel witte sporen achterlaat op uw potten en stenen en tegelijkertijd ook slecht is voor uw planten. Daarom is regenwater beter voor uw planten en laat geen witte kalkkringen achter.

Jaarlijks wordt in de tuin gemiddeld meer dan 2000 liter water gebruikt voor de planten en het gazon. Door hier bewust mee om te gaan, kan je gemakkelijk veel water en geld besparen.

3. Extra druk

Een beregeningspomp zorgt niet alleen voor het gebruiken van regenwater, ook zorgt het voor extra druk. De pomp zorgt voor zoveel kracht dat het verzamelende water uit een sloot, vijver, waterbron, meer, rivier, beek of kanaal met een hoge druk bij uw sproeiers wordt afgeleverd. Bevestig uw sproeiers of sprinklers aan de beregeningspomp en uw tuin zal nooit last hebben van droogte.

4. Mobiel

Een groot ander voordeel is dat een beregeningspomp gemakkelijk te verplaatsen is. Zo is dit product erg mobiel en op verschillende plekken te gebruiken in de tuin. Een enorm voordeel, aangezien u in dit geval niet afhankelijk bent van bepaalde waterleidingen. De waterpomp kan overal in de tuin geplaatst worden waar water in de buurt is (aansluiting van 7 meter).

Bekijk hier ons gehele assortiment >>