Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Wat is een beregeningspomp?

Een beregeningspomp is een handige waterpomp waarmee u water kunt halen uit verschillende bronnen. De beregeningspomp is er in verschillende varianten en deze zullen wij voor u toelichten in dit artikel.

Wat is een beregeningspomp?

Een beregeningspomp is een waterpomp waarmee u water kunt ophalen uit een bron, kanaal, meer of sloot en hoge druk creëert om uw tuin of stukken land mee te besproeien. Een beregeningspomp bestaat uit pompwaaiers die er voor zorgen dat het water onder bepaalde druk uit de pomp word geperst. Dit water kan door middel van slangen naar een waaier, sproeier of sprinkler worden gepompt, die er op zijn beurt voor zorgt dat uw grond wordt beregent.

Een beregeningspomp is een zelfaanzuigende pomp, oftewel de pomp zuigt zelf het water vanuit de bron aan, om het vervolgens met hoge druk te gebruiken voor voornamelijk irrigatiedoeleinden. Het is natuurkundig niet mogelijk om dieper dan 8 meter aan te zuigen. Uiteraard kunt u wel verder dan 8 meter aanzuigen, zolang dit maar horizontaal gebeurt.

Welke beregeningspomp?

Beregeningspompen zijn er in verschillende vormen. De meest eenvoudige vorm is degene die je installeert en inschakelt door middel van de stekker in het stopcontact te steken. Een geavanceerder systeem is de beregeningspomp, met besturingssysteem. Deze beregeningspomp schakelt automatisch in en uit, als u een waterpunt openzet. Tevens zijn deze pompen beschermd tegen drooglopen. Er zijn ook beregeningspompen die een wifi connectie hebben en door middel van een app ingesteld kunnen worden en in- of uitgeschakeld kunnen worden.
Tot slot zijn er beregeningspompen die frequentiegeregeld zijn. Het voordeel hiervan is dat ze energiezuinig werken. Als er weinig water nodig is, dan zal de pomp evenredig draaien, maar als er meer water benodigd is zal de pomp ook harder gaan draaien.

Een beregeningspomp is de meest eenvoudige manier om beschikbaar water om te zetten in een oplossing voor uw probleem / uitdaging. Het water in de sloot, kanaal of bron in de buurt kunt u gaan gebruiken voor uw doeleinde, dankzij een beregeningspomp.