Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Klantervaringen - Dompelpomp

Klantervaringen - Dompelpomp
Categorieën: dompelpomp

In dit artikel vertellen klanten over de installatie van een dompelpomp en waarvoor zij de pomp gebruiken. Lees verder als u benieuwd bent naar andere ervaringen, of als u gewoon inspiratie op wilt doen.

Krachtige versnijdende dompelpomp

"De op de foto getoonde put stroomt, als het heel hard regent, over. De riolering waar deze op is aangesloten kan het hemelwater dan niet snel genoeg afvoeren. Daardoor stijgt het water en loopt het op een gegeven moment m'n schuur in.

Achter die schuur ligt de tuin een stuk lager dan aan de voorkant, met weer 15 meter verder een grote parkvijver. Dus ik zocht een manier om snel veel water af te voeren uit de put naar de tuin op die momenten dat de weergoden besluiten om een wolkbreuk op mijn erf te laten landen.

De EL Grinder 28 heeft daarvoor een paar fijne eigenschappen:

  • Hij is klein en past gemakkelijk in de 30cm brede put.

  • Het is een versnijdende pomp. De put is een meter diep en de onderste helft zit altijd vol prut, takjes en bladeren, waardoor dit een must is.

  • Je installeert 'm in 2 minuten, inclusief het uitrollen van de 20 meter slang. Een snelsluiting zoals in de 'aanbevolen combinatie' is daarbij heel handig.

  • Hij verstouwt een enorme hoeveelheid water. De put op de foto was in een paar seconden leeg.

  • Maakt weinig herrie.

  • Is zwaar. Dat is een voordeel (want blijft goed staan) en een nadeel (lastiger verplaatsbaar).

Andere nadelen heb ik nog niet kunnen ontdekken. Wel moet je je realiseren dat dit een pomp is die versnijdt. Dat betekent dat de inlaat aan de onderkant scherp is en dat je er goed aan doet om te allen tijde de spanning er af te halen als je de pomp (ver)plaatst. Dat staat in de manual, die in elke Europese taal is gesteld, behalve het Nederlands.

De interactie met Waterpomp.be verliep soepel. Ze hebben me twee keer telefonisch advies gegeven, iets dat bij mij altijd goed werkt, telefonische bereikbaarheid. Spullen in voorraad heb je de volgende dag en in mijn geval 1 item een dag later. Je krijgt track&trace codes per pakket dus je bestelling is goed te volgen. Ik ben voorlopig erg blij met deze pomp."

Pascalle

18-08-2022

Pomp defect bij levering, snelle oplossing

"De eerste geleverde pomp bleek defect, omdat het differentieel (tandwielconstructie) eruit sprong. Binnen 48 uur werd een tweede pomp gestuurd. Het moeilijkste was om de PVC-fittingen te vinden die erop konden worden geschroefd of gelijmd. De pomp werkt nu naar behoren. De garantie van 2 jaar geeft ons vertrouwen over de levensduur van de pomp."

Hugo

31-08-'22

DAB Feka dompelpomp
Hét hulpmiddel aangeraden door onze waterpomp experts!

Waterpomp nodig? Vind uw pomp met de keuzehulp.

Hét hulpmiddel aangeraden door onze waterpomp experts!

Naar de keuzehulp

Goede opvoerhoogte en werkt uitstekend

"De pomp die ik bij jullie gekocht heb, vervangt een kapotte dompelpomp die gebruikt werd in een waterschacht in de kelder van mijn moeder. Deze moet automatisch leeggepompt worden door de pomp als hij volloopt met water. De nieuwe pomp moet een opvoerhoogte van minstens 3 meter aankunnen en wordt aangesloten op de bestaande leidinginstallatie.

De prestaties van de pomp zijn meer dan voldoende (wat de opvoerhoogte en het debiet betreft). De vlotter stond in de fabrieksinstellingen al in de juiste stand. De pomp is al in gebruik en werkt uitstekend."

Bernd

02-09-'22

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste pomp? Gebruik onze online keuzehulp!