14 producten | Sorteer op

Vlakzuiger of dweilpomp

De vlakzuiger dompelpomp, ook wel dweilpomp genoemd, is een pomp die meer dan andere dompelpompen water kunnen verwijderen, waar dit nodig is. Ze hebben de eigenschap om water verder af te zuigen, dan de gemiddelde dompelpomp.  Het is wel van belang om te weten dat deze dweilpompen vaak schoonwaterpompen zijn. Dat wil zeggen dat regenwater, of leidingwater makkelijk met deze pompen kan worden verwerkt. In principe kunnen de vlakzuigers veel hebben, mits het water niet te grote vaste delen en teveel zand bevat. 
Uiteraard kan dit makkelijk worden voorkomen door de vlakzuiger dompelpomp in een put te zetten.  Normaal gesproken is hier ook rekening mee gehouden. Vlakzuigers zijn doorgaans uitgerust met een interne vlotter en zijn tevens zo slank mogelijk gehouden, waardoor deze pompen in een put geplaatst kunnen worden met een diameter van ongeveer 20 cm. Wanneer de pomp op een waterdoorlatende standaard wordt gezet (en niet op de zanderige bodem), dan zal deze alleen het minder vervuilde water opnemen.

Toepassing dweilpomp

De vlakzuiger dompelpomp of dweilpomp, is meestal een kleiner en behendig pompje die u van de meeste wateroverlast kan afhelpen. Sommige vlakzuigers en dweilpompen kunnen zelfs tot 0-1 mm droogzuigen. In de meeste gevallen worden deze pompen in combinatie ingezet met een zwaardere pomp die als eerst zijn werk doet. Vervolgens de vlakzuiger, om het af te maken.
Meest veelvoorkomende situaties waar de dweilpomp in wordt gezet, is in kelders en souterains. Ideaal, omdat deze ruimtes vaak worden geteisterd door optrekkend grondwater en tevens als eerste onderlopen bij nat weer. Omdat er vaak wasmachines of andere apparatuur staat, is het belangrijk om deze ruimtes droog te houden. De vlakzuiger dompelpomp, is hiervoor de beste oplossing!

Werking vlakzuiger

Vaak wordt gedacht dat een vlakzuiger / dweilpomp met een vlotter, de oplossing is voor ondergelopen ruimtes. In veel gevallen is dit ook zo, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat vlakzuigen alleen kan in manuele stand. Op een vlakzuiger dompelpomp zitten doorgaans twee standen; manueel en automatisch. Vaak in de naam van de pomp uitgedrukt met een letter M (=Manueel) A (=Automatisch) NA (Niet Automatisch).
Geen waterpomp mag drooglopen voor meer dan een paar minuten. Een dweilpomp koelt zich met het water dat hij verpompt. Wanneer de pomp droogstaat, dan kan deze doorbranden en niet meer gerepareerd worden. Daarom zal een vlakzuiger altijd in de manuele stand gezet moeten worden om droog te zuigen. Het is belangrijk om de pomp op tijd uit te zetten en te beschermen te drooglopen. In de automatische stand zal de vlakzuiger rond de 11 cm water pas inschakelen en rond de 4 cm uitschakelen. Wanneer u meer water wilt wegzuigen dan kan dit dus door de pomp in de manuele stand te schakelen en de laatste centimeters water weg te pompen.

Assortiment Waterpomp.be

Bij Waterpomp.be hebben we het ideale assortiment van vlakzuigende dompelpompen voor u samengesteld. Zo vindt u bij ons pompen die zowel manueel als automatisch ingesteld worden, maar ook alleen manueel, met het doel om altijd droog te zuigen wanneer dat nodig is. De meest smalle oplossingen die worden aangeboden op de markt en zelf tot 0-1 mm kunnen droogzuigen!
Mocht u meer informatie nodig hebben over dit onderwerp of het maken van een keuze, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zowel telefonisch als via de e-mail.

Dompelpomp pakketten

Bent u van plan om een vlakzuiger dompelpomp te kopen? Om de keuze voor een vlakzuiger zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een aantal kant en klare pakketten samengesteld, bestaande uit een vlakzuiger dompelpomp en een afvoerslang. Zo kunt u direct aan de slag met uw klus! Bekijk hier al onze dompelpomp pakketten