Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
4 producten | Sorteer op

T.I.P. beregeningspomp kopen

T.I.P. (Technische Industrie Produkte) is een Duitse fabrikant. De producten van T.I.P. hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn vooral gericht op de consumentenmarkt. Bent u op zoek naar een kwalitatieve en robuuste pomp voor huishoudelijk gebruik? Dan is een T.I.P. beregeningspomp een geschikte uitkomst.

Zelfaanzuigende pomp

Met een T.I.P. beregeningspomp kunt u eenvoudig natuurlijk water uit een externe bron gebruiken om bijvoorbeeld uw tuin te beregenen of uw terras af te spuiten. Een beregeningspomp is een zelfaanzuigende pomp en dient altijd op het droge, in de buurt van de bron geplaatst te worden. De pomp kan het water tot 8 meter diep aanzuigen. Zit er water dieper, gebruikt dan een bronpomp / natte opstelling om voldoende druk te behouden.

Tuinslang / afvoerslang

Zelfaanzuigende pompen zuigen het water via een aanzuigslang de pomp in, waar het vervolgens met een hoge druk naar de gewenste bestemming wordt geperst. Zorg ervoor dat de tuinslang / afvoerslang die aan de pomp wordt gekoppeld de grote hoeveelheid water makkelijk kan afvoeren. De slang / leiding dient een minimale diameter van 25 mm te hebben, anders krijgt de pomp teveel tegendruk / weerstand en kan oververhit raken.

Verlies van waterdruk

Bij het vervoeren van water kan door verschillende redenen de waterdruk afnemen;

  • Aantal waterpunten: afhankelijk van de pomp, kunnen er meerdere sproeiers tegelijkertijd van water worden voorzien. Houd er rekening mee dat hoe meer sproeiers / tappunten op de pomp worden aangesloten, des te meer druk er verloren gaat.

  • Hoogteverschil: hoogteverschil (opvoerhoogte) tussen de persaansluiting van de pomp en de plek waar de sproeiers zich bevinden heeft gevolgen voor de waterdruk.

  • Grootte tuinslang: een te kleine tuinslang geeft veel tegendruk waardoor de pomp niet meer de druk kan leveren wat deze normaal gesproken zou kunnen.

  • Afstand tussen bron en pomp: de pomp dient dichtbij de bron te staan. Gebeurt dit niet, dan zal de pomp een langere aanzuigafstand hebben en gaat er waterdruk verloren.

Materiaal pomphuis

Het materiaal waaruit het pomphuis is gemaakt is belangrijk voor uw keuze. T.I.P. beregeningspompen zijn te verdelen in 3 verschillende soorten: kunststof, rvs (roestvrijstaal) en gietijzer. Daarbij zijn de pomphuizen van gietijzer en rvs van professionelere kwaliteit. Deze hebben als nadeel dat de materialen zwaar zijn, waardoor ze lastiger te verplaatsen zijn. Kunststof pompen daarentegen zijn een stuk lichter. 

Zit er veel ijzer / roest in het water? Of gaat u de pomp gebruiken voor uw drinkwaterinstallatie? Dan is het aan te raden om een kunststof of rvs pomp te kiezen. Deze pompen zijn hier beter tegen bestand dan een gietijzeren pomp. Pompen van roestvrijstaal kunt u herkennen doordat er ‘Inox’ in de naam van de pomp vermeld staat.

Droogloopbeveiliging

Normaliter wordt de pomp gekoeld door het water dat door de pomp heen gaat. Is het water in de bron op en de pomp blijft doorgaan met pompen, dan kan deze oververhit raken. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een droogloopbeveiliging aan de pomp te bevestigen.

Automatische in- en uitschakeling

Heeft u een beregeningspomp nodig die in- en uitschakelt op basis van waterbehoefte, dan kunt u een pompbesturing, zoals een DAB Control-D aan de pomp koppelen. Stel u knijpt in een handsproeier (u vraagt om water) dan zal de pomp automatisch inschakelen. Laat u het handvat weer los, dan schakelt de pomp uit.