Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Een waterpomp aan de buitenkraan koppelen, is niet mogelijk. Wat kunt u wel doen?

U kunt een waterdruk verhoger plaatsen. Een drukverhoger wordt niet aan de buitenkraan gekoppeld, maar bij de watermeter. Hier komt het water uw woning binnen. De drukverhoger zorgt ervoor dat er in uw hele woning een hogere waterdruk gegenereerd wordt. 

Complete pakketten, klaar voor gebruik

✓ De stilste waterdruk verhoger

✓ Energiezuinig en frequentiegeregeld

✓ Schakelt automatisch in en uit

✓ Energiezuinig en geluidsarm

✓ Frequentiegeregeld en efficiënt

✓ Schakelt automatisch in en uit

✓ Energiezuinig en geluidsarm

✓ Frequentiegeregeld en efficiënt

✓ Inclusief aansluitset

Accessoires

Kies uit één van onze tuinslang pakketten. Deze pakketten bestaan naast de tuinslang ook uit een sproeier en alle benodigde koppelstukken. We maken het u hiermee makkelijk om direct aan de slag te kunnen in uw tuin.

Waarom kunt u geen waterpomp aan de buitenkraan koppelen?

Er zijn een aantal redenen waarom dit niet kan en mag:

  1. De pomp zuigt veel meer water aan dan er uit de buitenkraan komt, waardoor er niet genoeg water in de pomp terechtkomt. De pomp wordt vervolgens niet genoeg gekoeld door het water en kan oververhit raken. Hier gaat de pomp kapot van. Daarnaast zal de pomp niet genoeg druk kunnen leveren.

  2. De leiding vóór de buitenkraan zou door de pomp leeggezogen worden, waardoor de waterdruk bij andere kranen in huis ook wegvalt.

buitenkraan

Natuurwater gebruiken

De pompkeuze wordt een stuk groter wanneer u een externe waterbron kunt gebruiken, zoals een kanaal, rivier of sloot. Ligt er geen bron in uw omgeving, dan kunt u onderzoeken of het mogelijk is om een grondwaterbron / -put te laten slaan / boren op uw perceel. Dit is een smal gat in de grond die uitkomt in het grondwater. In dat gat wordt meestal een pvc-buis geplaatst. 

Afhankelijk van uw bronkeuze hebben wij verschillende soorten pompen in ons assortiment. U heeft een keuze uit een ‘zelfaanzuigende pomp’ (beregenings- of hydrofoorpomp) die vanaf ‘het droge’ hun werk leveren. Hierbij mag het op te pompen water niet dieper liggen dan 8 meter. Zelfaanzuigende pompen zuigen het water aan via een aanzuigslang. Wanneer het water te diep ligt kunnen deze pompen niet genoeg druk meer leveren.

Een bronpomp is de meest geschikte pomp als u een pomp wilt die u in het water plaatst. Het voordeel van deze pomp is dat hij niet in de weg staat en niet hoorbaar is, omdat het geluid wordt gedempt door het water. Ook als het water dieper ligt dan 8 meter heeft u altijd een bronpomp nodig.