Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Zout water wegpompen

Zout water is een agressieve vorm van water dat de dichtingen van de pomp aan kan tasten, waardoor de pomp stuk kan gaan. Dompelpompen met ‘Salt’ in de naam zijn bestand tegen zout en ook chloor. Deze kunt u zonder problemen gebruiken om bijvoorbeeld een zwembad of boot leeg te pompen.

Complete pakketten, klaar voor gebruik

✓ Gemaakt van RVS

✓ Incl. afvoerslang 20 meter

✓ Bestand tegen chloor en zout

✓ Dé meest verkochte zoutwaterpomp

✓ Incl. afvoerslang 7 meter

✓ Bestand tegen chloor en zout

Dompelpomp bestand tegen zout en chloor

Dompelpompen met ‘Salt’ in de naam zijn bestand tegen zout en ook chloor. Deze kunt u zonder problemen gebruiken om bijvoorbeeld een zwembad of boot leeg te pompen. Deze pompen zijn vaak iets duurder dan de standaard dompelpompen.

Droogpompen

Als een pomp door blijft pompen als het water op is dan gaat deze droogpompen. Een paar minuten kan dit geen kwaad, maar zorg ervoor dat dit zoveel mogelijk voorkomen wordt. De pomp wordt namelijk gekoeld door het water dat er doorheen stroomt. Als de pomp geen koeling meer krijgt kan de pomp oververhit raken en kapot gaan. Beschikt de pomp over een vlotter, dan zal de pomp automatisch uitschakelen als er een bepaald waterniveau is bereikt.

Vlotter

Een vlotter is een functie van de pomp die ervoor zorgt dat de pomp automatisch in- en uitschakelt op basis van het waterniveau. In de meeste gevallen drijft de vlotter op het water en meet het waterniveau. Als het water stijgt en een bepaalde hoogte bereikt, dan krijgt de pomp een seintje om in te schakelen. Zodra het water weer het gewenste niveau bereikt heeft, schakelt de pomp uit. Afhankelijk van de pomp is het in- en uitschakelniveau handmatig in te stellen.

Vlakzuigen

De T.I.P. SaltOne is een vlakzuiger. Deze pomp pompt uw oppervlakte nagenoeg droog. Er blijft alleen een klein laagje water van 2 mm over, dat u gemakkelijk op kunt dweilen. Voor het vlakzuigen met een dompelpomp met vlotter kunt u de pomp ‘manipuleren’ door de vlotter aan de pomp vast te binden. De pomp blijft hierdoor langer doorgaan met pompen. Vergeet niet zelf de stekker uit het stopcontact te halen als het water op is, anders gaat de pomp droogpompen.

Diameter afvoerslang

U kunt de producten ook los bestellen. Let wel op dat de diameter van de slang die u gaat gebruiken groot genoeg is, zodat de pomp het water makkelijk kwijt kan. Als u een te nauwe slang gebruikt dan krijgt de pomp te veel weerstand, waardoor deze oververhit kan raken en stuk gaat. De diameter van de afvoerslang of leiding dient minimaal gelijk te zijn aan de diameter van de persaansluiting van de pomp. Een grotere diameter van de slang is prima, een kleinere raden wij af.

Water omhoog pompen

Dompelpompen kunnen met gemak het water een aantal meter de hoogte in vervoeren. De opvoerhoogte is per pomp verschillend. Hoe hoger de opvoerhoogte, des te meer kracht de pomp het kost om het water af te voeren. Kies daarom een dompelpomp die voldoende opvoerhoogte heeft voor uw situatie.

Deze dompelpomp pakketten worden compleet geleverd met afvoerslang en koppelstukken. Het enige wat u hoeft te doen is de afvoerslang aan de pomp te koppelen.