Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Start direct met water uit uw kelder wegpompen!

Water in de kelder kan nare gevolgen hebben, zoals het ontstaan van schimmels en nare geuren. Met een vlakzuiger kunt u eenvoudig en snel het water uit uw kelder verwijderen.

Complete pakketten, klaar voor gebruik

Klaar voor gebruik

De pakketten worden bijna gebruiksklaar geleverd. Het enige wat u hoeft te doen is de afvoerslang aan de pomp te koppelen. Vervolgens zet u de pomp op het laagste punt van de ruimte, waar het water het diepst is. Controleer goed of het water niet in contact is gekomen met elektrische apparaten i.v.m. verbrandingsgevaar. Steek de stekker in een veilige omgeving in het stopcontact en het werk kan beginnen.

Vlakzuiger met of zonder vlotter

Om een juiste pomp aan te schaffen die de ruimte leegpompt, dient u na te gaan of het nodig is dat de dompelpomp automatisch aan en uit gaat. Dit is aan te raden wanneer u te maken heeft met terugkerende wateroverlast. Een dompelpomp met vlotter springt automatisch aan wanneer het waterniveau is gestegen. Is het waterniveau weer op het gewenste niveau, dan stopt de pomp met pompen.

Droogpompen

De dompelpomp zonder vlotter start wanneer u de stekker in het stopcontact steekt en stopt wanneer u de stekker er weer uit haalt. Zorg ervoor dat de pomp niet door blijft pompen als er geen water meer is. De pomp wordt namelijk door het water gekoeld. Wanneer het water de pomp niet meer koelt en de pomp blijft doorpompen, dan raakt deze overhit. We noemen dit droogpompen.

Dweilpomp

Met een dweilpomp pompt u het water uit de kelder eenvoudig en snel weg. Dweilpompen zijn in staat het water tot enkele millimeters weg te pompen en de ruimte dweildroog achter te laten.

Werking dompelpomp

Een dompelpomp kan pas gebruikt worden bij een laagje water van minimaal 6 cm. Dit komt omdat het aanzuigrooster van de pomp volledig onder water moet staan, anders verpompt de pomp geen water en dat is er slecht voor. Plaats de pomp altijd op het diepste punt. Hier gaat het water direct de pomp in wordt het vervolgens via een afvoerslang of leiding naar buiten vervoerd. Het is geen probleem als er hoogteverschil zit tussen de plek waar de pomp staat en waar het water geloosd dient te worden. Dompelpompen kunnen het water een paar meter opvoeren. Let bij de aanschaf er wel op hoeveel meter de opvoerhoogte van een pomp bedraagt.

Tip: u kunt het overtollige water opvangen om het later te gebruiken om uw planten water te geven.

DAB Nova Up 300 M-AE

In onderstaande video wordt er uitgelegd hoe een DAB Nova Up 300 M-AE dompelpomp werkt. Deze pomp wordt vaak gebruikt om een kelder leeg te pompen.