Motorpomp

Lees meer

Een motorpomp is een zelfaanzuigende pomp welke gevoed wordt door loodvrije benzine. Ideaal voor het leegpompen van een bassin waar geen elektriciteit aanwezig is. Meer informatie »

Motorpomp kopen

Een motorpomp is een zelfaanzuigende pomp welke gebruikt kan worden in situaties zonder elektriciteit. Door middel van de ingebouwde benzinemotor kunt u op iedere plek direct aan de slag met het oppompen en verwerken van water.

Zonder elektriciteit

Motorpompen worden doorgaans ingezet op landbouwgrond en weides, waar er geen aansluiting op netstroom beschikbaar is. Het leegpompen van bassins, sloten en reservoirs, maar ook het irrigeren van stukken grond behoort tot de mogelijkheden.

Een motorpomp is voorzien van een aanzuigaansluiting en een persaansluiting. Via de aanzuigaansluiting wordt de pomp voorzien van water. Als de pomp het water uit een bron / kanaal / sloot / vijver moet halen, dan wordt er een aanzuigslang aan deze aanzuigaansluiting gekoppeld. Het uiteinde van de aanzuigslang wordt op haar beurt in het water gehangen.

In alle gevallen is het uiterst belangrijk dat het gehele ”circuit” luchtdicht afgesloten is. Wanneer er lucht in de aanzuigslang/leiding zit, kan de pomp niet op de juiste manier het water aan en kan deze niet de volledige capaciteit leveren. Indien dit toch voor is gekomen dient u de slang/leiding even te ontluchten.

Aanzuigfilter bij vuilwater

Gaat u water gebruiken dat niet gelijk is aan leidingwater (zoals bijv. water uit een bron / kanaal / sloot / vijver), dan raden we u aan om gebruik te maken van een kwalitatief aanzuigfilter. Dit aanzuigfilter wordt aan het uiteinde van de slang vastgezet en zorgt ervoor dat vaste deeltjes niet aangezogen worden.