15 producten | Sorteer op

Klokpomp

Een klokpomp is een ander woord voor dompelpomp. Deze laatste term wordt inmiddels vaker gebruikt. Klokpomp is een oudere term voor een pomp die wordt gebruikt om water te verwijderen van een plek, waar men dit niet wil hebben.

Soorten klokpomp

Er zijn veel soorten klokpompen. De meest veelvoorkomende zijn de:

  • Schoonwater klokpomp (schoon en troebelwater, met eventueel wat kleine vaste delen)

  • Vuilwater klokpomp (ondoorzichtig water, met eventueel wat grotere vaste delen)

  • Fecaliën klokpomp (ondoorzichtig vervuild water, met eventueel wat grotere vaste delen)

  • Vlakzuiger (schoon-, troebel of regenwater, zonder vaste delen)

Doel klokpompen

Alle bovenstaande pompen hebben een specifieke kracht. Een zwak punt is dat deze vaak niet te combineren valt. Zo is een vlakzuiger vaak niet in staat om vaste delen te verwerken. Ook veel vuilwater klokpompen zijn niet bestand tegen fecaliën. Hier zijn specifieke pompen wel voor geschikt.

Het doel van de verschillende pompen is wel degelijk hetzelfde. Namelijk het verpompen van vloeistof van A naar B, waar vaak overlast bij komt kijken.

Bijvoorbeeld een ondergelopen terrein, een kelder, kruipruimte of volgelopen put. Boten die zijn volgelopen, of voor het verwerken van mestputten.

Werking van de klokpomp

Tegenwoordig worden de meeste klokpompen gekoeld door de vloeistof die wordt verpompt. Water wordt aan de onderkant opgezogen door een waaier die hard ronddraait. Hierdoor ontstaat een soort vortex (draaikolk), waardoor de vloeistof omhoog wordt gezogen en door de pomp naar buiten wordt gepompt. De pomp kan in principe in de vloeistof blijven staan en kan ook in zijn geheel onder worden gedompeld.

Waterpomp.be heeft ook direct aansluitbare slangen op voorraad. De vloeistof kan hierdoor direct worden verpompt naar een plek waar het water weg kan, zoals een sloot, put of riool.

Assortiment

Wij hebben een aantal handige klokpompen geselecteerd in deze categorie, die erg handig zijn voor de verschillende doelen die we hier hebben opgesomd. De belangrijkste punten zijn per pomp opgesomd en op basis hiervan kunt u een eerste keuze maken. Op de volgende pagina, staat meer uitleg over de specifieke klokpomp.