6 producten | Sorteer op

Einhell beregeningspomp kopen

Met een Einhell beregeningspomp kunt u natuurlijk water gebruiken om bijvoorbeeld uw tuin te beregenen, uw terras af te spuiten of uw auto te wassen. Houd er rekening mee dat u geen water met ijzer / roest gebruikt om uw auto te wassen. Met schoon opgevangen regenwater is dit wél mogelijk. 

Een Einhell beregeningspomp is een zelfaanzuigende pomp en wordt op het droge, vlak naast de bron geplaatst. De pomp zuigt het water aan via een aanzuigslang en duwt het met een grote kracht de pomp uit naar de gewenste bestemming. Een zelfaanzuigende pomp kan het water aanzuigen tot een diepte van 8 meter. Als het water dieper ligt, dan heeft u een bronpomp / natte opstelling nodig.

Om een geschikte beregeningspomp te vinden, is het belangrijk om te weten welke pompkenmerken het beste in uw situaties passen. 

Debiet: dit is de hoeveelheid water dat de pomp per uur kan verpompen (pompcapaciteit).

Opvoerhoogte: dit is het verschil in hoogte tussen de uitgang van de pomp en de bestemming waar het water wordt geloosd. Hierbij geldt dat hoe hoger het water opgevoerd dient te worden, des te meer druk er verloren gaat.

Verder kunt u een keuze maken tussen de verschillende materialen waar de pomphuizen van gemaakt zijn; kunststof, roestvrijstaal (rvs) of gietijzer.

Het voordeel van kunststof is dat dit een licht materiaal is en dus makkelijk te verplaatsen. Ook wanneer er veel roest / ijzer in het water zit, is een kunststof of rvs pomp daar beter tegen bestand dan een gietijzeren pomp. Kunststof en rvs pompen kunnen tevens ook voor een drinkwaterinstallatie gebruikt worden. Gietijzeren pompen zijn hier niet geschikt voor.

Een pomphuis gemaakt van roestvrijstaal of gietijzer zal langer meegaan dan eentje van kunststof. Dus als u echt een goede kwaliteit beregeningspomp nodig heeft en een groter budget heeft, kies dan voor een van deze pompen. Gietijzeren pompen zijn zeer robuust en kunnen tegen een stootje. Daarentegen is gietijzer een zwaar materiaal. De pomp zal lastiger te verplaatsen zijn.

Drooglopen

Wanneer er geen water meer in de bron aanwezig is en de pomp blijft toch doorpompen, dan gaat deze ‘drooglopen’. Het is belangrijk dat de pomp dit niet te lang doet, dit is namelijk slecht voor de pomp. Normaliter wordt de pomp gekoeld door het water dat er doorheen stroom. Zodra dit niet meer gebeurt, kan de pomp oververhit raken en kapot gaan. Dit kunt u tegengaan door een droogloopbeveiliging aan te pomp te koppelen.

Automatisch in- en uitschakelen

Om de pomp automatisch in- en uit te laten schakelen op basis van waterbehoefte heeft u een pompbesturing nodig, zoals een DAB Control-D. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld een handsproeier gaat gebruiken om uw planten water te geven. De pomp zal dan in- en uitschakelen op basis van het inknijpen en loslaten van uw handpistool.