Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
16 producten | Sorteer op

Dab dompelpomp kopen

In ons assortiment hebben we veel verschillende dompelpompen van het merk DAB. DAB is een professioneel merk en produceert producten van zeer betrouwbare kwaliteit. Dompelpompen van DAB kunnen langdurig (langer dan 3 uur aaneengesloten) ingeschakeld blijven. Pompen van andere merken kunnen dit niet altijd. Heeft u dus te maken met veel wateroverlast en dient de pomp non-stop aan te blijven staan? Dan is een DAB dompelpomp een goede keuze.

Werking en installatie dompelpomp

Dompelpompen zijn eenvoudig te installeren en kunnen in een korte tijd veel water wegpompen. De pomp wordt gekoeld door het water dat erin terechtkomt, daarom is het belangrijk om de pomp zoveel mogelijk onderwater te laten werken. De pomp zuigt het water via het aanzuigrooster naar binnen, waar het vervolgens door een waaier naar de afvoerslang wordt geduwd. 

Het enige wat u hoeft te doen is een afvoerslang (met een diameter die groter is dan die van de persaansluiting van de pomp) aan de pomp te koppelen en de pomp in het water te plaatsen. Steekt de stekker in het stopcontact en het pompen kan beginnen.

Droogpompen

Droogpompen wil zeggen dat de pomp door blijft gaan met pompen, terwijl er geen water meer is om te verpompen. De pomp wordt dan niet meer gekoeld en raakt oververhit. Zorg er dus voor dat u de stekker op tijd weer uit het stopcontact haalt als de klus geklaard is. Dompelpompen met een vlotter stoppen automatisch als het water weg is.

Pompkenmerken

Om te weten welke pomp het meest geschikt is in uw situatie dient u rekening te houden met een aantal dingen;

  • Debiet; dit is de hoeveelheid water dat de pomp per uur kan verpompen.

  • Opvoerhoogte; dit is het verschil in afstand tussen de persaansluiting van de pomp en de bestemming waar het water wordt geloosd. Hierbij is het belangrijk dat de pomp geen weerstand krijgt van een te kleine afvoerslang. Gebruik een afvoerslang met een diameter die minimaal gelijk, maar het liefst groter is dan de diameter van de persaansluiting van de pomp.

  • Vaste delen; dit geeft aan of de pomp bestand is tegen vaste delen, zoals steentjes, bladeren en andere verschijnselen die in het water aanwezig zijn. 

Soort water

Alle DAB dompelpompen zijn geschikt in situaties waar er relatief ‘schoon’ water weggepompt dient te worden. Bij troebel/modderig water zijn niet alle pompen geschikt. Daarvoor heeft u een vuilwaterpomp nodig. Wanneer er fecaliën in het water zitten, dan is een feka-dompelpomp de beste keuze. De dompelpompen in ons assortiment zijn niet geschikt voor chemisch, bijtend water.

Vlotter

Sommige pompen beschikken over een vlotter die het mogelijk maakt dat de pomp automatisch in- en uitschakelt. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met terugkerende wateroverlast. Vaak wordt er een gat in de grond gemaakt waar de pomp met vlotter in wordt geplaatst. Wanneer het water in het gat stijgt, drijft de vlotter mee omhoog en schakelt de pomp op een bepaald punt in. Het waterlevel zakt en zodra het gewenste level bereikt is krijgt de pomp een seintje om uit te schakelen.