Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
155 producten | Sorteer op

Bestel vandaag uw CV pomp en bespaar tot € 105 per jaar*

*Berekend met de gemiddelde energieprijs in augustus 2023: €0,33 per kWh. Oude CV pompen met een vast vermogen verbruiken veel meer stroom dan de CV pompen van nu. Hoe ouder uw huidige pomp, des te meer u zult besparen op energiekosten met een nieuwe CV pomp.

Kies het merk van uw huidige CV pomp en vind uw zuinige vervanger:

De CV pompen die u direct geld kunnen besparen!

DAB circulatiepomp kopen

Een circulatiepomp wordt ook wel cv-pomp of cv-ketel pomp genoemd. Deze pomp zorgt ervoor dat het warme water dat door de cv-ketel verwarmd wordt bij de verwarmingssystemen terechtkomt. De pomp zorgt voor de circulatie ofwel stroming van het water. Een circulatiepomp staat in principe altijd aan. Ook in de zomer, wanneer de verwarming uitstaat, is het belangrijk dat het water eens per 24 uur in beweging blijft om verstoppingen door roest of kalk te voorkomen. DAB circulatiepompen zijn frequentiegeregeld en dus erg zuinig. De frequentieregeling zorgt ervoor dat de pomp alleen op het aantal toeren draait wat op dat moment nodig is. Zet u de thermostaat omhoog, dan verbruikt de pomp meer energie dan wanneer deze in ruststand staat.

Energie besparen met een nieuwe DAB circulatiepomp

Oude circulatiepompen draaien vaak op een vast toerental. Deze zal dus constant op veel meer toeren blijven draaien dan nodig is. Gemiddeld genomen verbruikt een oude circulatiepomp 450 kWh stroom per jaar. Uw energierekening zal hierdoor flink oplopen. Daarentegen verbruikt een DAB circulatiepomp jaarlijks maar 135 kWh aan stroom. Een verschil van 70%.

Welke circulatiepomp kiezen?

Om de meest geschikte pomp voor uw verwarmingssysteem te vinden is het allereerst belangrijk te weten welke circulatiepomp momenteel in uw systeem is geïnstalleerd. U kunt het type meestal vinden aan de voorzijde van uw pomp. U kunt het type pomp eenvoudig opzoeken in onze vervangtabel die aan de bovenzijde van deze pagina te vinden is. De tabel laat zien welke circulatiepomp uw huidige pomp kan vervangen. U kunt er vanuit gaan dat de vervangende pomp die wij vanuit de vervangtabel adviseren van  hoogwaardige kwaliteit is met een laag energieverbruik. Staat uw type pomp er niet bij? Vul dan het online formulier in, zodat onze medewerkers van de klantenservice u verder kunnen adviseren.

Circulatiepomp vervangen

Een circulatiepomp vervangen kunt u eenvoudig zelf doen met behulp van ons stappenplan en uitlegvideo. Het enige wat u nodig heeft is een waterpomptang.

  1. Sluit water af in uw cv-leidingen

  2. Haal de stroom van de cv-ketel en de circulatiepomp

  3. Draai de 2 wartels los met een waterpomptang

  4. Druk de wartels uit elkaar en haal de huidige circulatiepomp er tussenuit

  5. Zet de nieuwe circulatiepomp er tussen, let hierbij op de draairichting van de motor (zie pijltje op de zijkant van het pomphuis)

  6. Draai de 2 wartels weer vast met een waterpomptang

  7. Zet de stroom op de cv-ketel en de nieuwe circulatiepomp

  8. Zet de watertoevoer weer open

Of volg de onderstaande video:

Waar circulatiepomp plaatsen?

Een circulatiepomp is in een standaard woning te vinden achter het voorpaneel van de cv-ketel. Bij grote woningen / gebouwen zijn er vaak meerdere circulatiepompen aanwezig. Ook als er vloerverwarming is aangelegd is deze voorzien van een eigen circulatiepomp, welke bij de verdeler wordt geplaatst. 

Hoe circulatiepomp testen?

Heeft u het idee dat uw circulatiepomp niet circuleert? Om te controleren of de pomp zijn werk doet kunt u een lange schroevendraaier tegen de pomp en uw oor houden. Op deze manier kunt u luisteren of het water circuleert. 

Het kan zijn dat de as in uw pomp vastzit als deze lange tijd niet heeft gedraaid. Dit komt het vaakst voor na de zomerperiode, als de verwarming lange tijd niet aan heeft gestaan. De pomp voelt dan meestal heet aan. De pomp wordt normaliter gekoeld door het water dat er doorheen stroomt. Als de as niet meer draait, dan stroomt er geen water door de pomp en wordt deze niet meer gekoeld. De pomp kan in dat geval oververhit raken en heet aanvoelen.

Om erachter te komen of de as vastzit en om deze te deblokkeren kunt u de uitleg in onderstaande video volgen.