Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
7 producten | Sorteer op

Hoe bepaald u welke pomp u nodig heeft?

Er zijn veel verschillende CV- of circulatiepompen. De een duurder dan de andere, groter, kleiner. Voor de meeste gangbare modellen in CV installaties hebben we de juiste pomp. Eigenlijk kunt u ervan uit gaan dat een nieuwe pomp sowieso veel zuiniger is dan wat u nu heeft.

De juiste keuze voor een CV pomp begint met de inbouwmaat en de schroefgrootte. Voor de meeste pompen is dit een inbouwmaat van 130 mm of 180 mm. Een schroefmaat wordt vaak in inches weergegeven zoals 1", 1,5" of 2”. Op de productpagina staat hoe u deze beide zaken kunt opmeten.

Een CV pomp of een circulatiepomp is een pomp die ervoor zorgt dat verwarmingssystemen voorzien worden van (warm) water. Een circulatiepomp is in iedere woning of pand te vinden waar een radiator en/of vloerverwarming is. Wanneer er zowel van radiatoren als een vloerverwarming sprake is, zijn er vaak meerdere circulatiepompen aanwezig. In grotere woningen / gebouwen zijn meestal ook meerdere circulatiepompen aanwezig om een volledige circulatie mogelijk te maken.