Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Slangen en koppelingen

Categorieën: algemeen

Het is van essentieel belang om de correcte slangen en verbindingen te kiezen voor een waterpomp, zodat de pomp optimale prestaties kan leveren. Ontdek meer over de diverse soorten, afmetingen en materialen van slangen en verbindingen. Bovendien delen we enkele handige tips met u.

Soorten slangen

We onderscheiden twee soorten slangen:

  • Afvoerslang

  • Aanzuigslang

Afvoerslangen

De afvoerslang die wij aanbieden is een multifunctionele oplossing van 10 meter lengte voor alle dompelpompen, hydrofoor- en beregeningspompen. Deze slang is geschikt voor het verpompen van schoon- en licht verontreinigd water en kan een maximale druk hebben tot 6 bar. Mocht de 10 meter slang te kort zijn, dan is het geen probleem om twee of meer slangen aan elkaar te koppelen. Wij leveren deze slang direct met de benodigde koppelingen: 30,93 mm (1"), 39.59 mm (1 ¼"), 33.25 mm (1"), 41.91mm (1 ¼"), zodat u meteen aan de slag kan. Met deze koppelingen is de slang makkelijk te monteren aan alle door ons aangeboden dompelpompen, beregeningspompen en hydrofoorpompen.

Afvoerslang

Aanzuigslangen

Aanzuigslangen hebben we in meerdere versies / lengtes, voor verschillende situaties. In principe zijn deze in twee soorten te onderscheiden. De kunststof en de messing versie.

De kunststofversie is beschikbaar in een lengte van 4 meter of 7 meter lang voor hydrofoorpompen of beregeningspompen. Deze slang is speciaal ontworpen voor het verpompen van water met de kleinere capaciteit waterpompen. Deze slang is standaard voorzien aanzuigfilter en ingebouwde terugslagklep. Deze slang wordt geleverd met koppelingen voor het aansluiten op pompen met 30,93 mm (1") en 33.25 mm (1") aansluitingen.

De messing variant is ook te verkrijgen in een lengte van 4 meter of 7 meter en heeft een zeer hoge kwaliteit. De slangen zijn gemaakt van kink- en slijtvast materiaal en afgewerkt met een verborgen harde PVC spiraal. De slangen zijn voorzien van RVS inlaatfilter, messing voetklep en messing draadaansluiting voor op de pomp. Koppelingen die zijn bijgeleverd zijn voor aansluitingen 30,93 mm (1") en 33.25 mm (1").

Messing aanzuigslang