COVID-19 update: Alle bestellingen worden verwerkt en verzonden, de vermelde levertijden kunnen langer zijn. Meer informatie »

Mijn waterpomp zuigt geen water aan

Wanneer de pomp wel draait maar geen water aanzuigt, dan is dit in bijna alle gevallen te wijten aan lucht.

Oorzaken voor aanzuigproblemen

  1. Er zitten nog luchtbellen in de aanzuigslang
  2. Er is deels / geen teflontape gebruikt bij alle aansluitingen
  3. Uiteinde van de aanzuigslang ligt niet geheel in het water
  4. De aanzuigdiepte van het water ligt lager dan 7 à 8 meter
  5. Er zit geen voetklep op de aanzuigslang

Tot op heden is het (nog) niet voorgekomen dat dit euvel aan de pomp heeft gelegen. Het vervelende is echter wel dat er kosten in rekening worden gebracht als het geen garantiegeval betreft, maar gewoon een aansluitings- luchtprobleem.

Oplossing voor aanzuigproblemen

  1. In verreweg de meeste gevallen zitten er nog luchtbellen in de aanzuigslang. Zorg ervoor dat de slang helemaal gevuld is, door het water helemaal naar het uiteinde (aanzuigkorf) van de slang te brengen. LET OP: Als het water tot de rand van de slang staat, dan zitten er vaak nog steeds luchtbellen in de slang.
  2. Breng bij alle schroefdraad connecties een laagje teflontape aan. Vervang verouderd teflon, of eventuele andere materialen. Ook als u net iets anders heeft gebruikt, ter isolatie.
  3. De bron dient voldoende water te bevatten en de slang moet helemaal met water zijn gevuld. Alleen dan kan de slang volledig onder water blijven.
  4. Als het water van uw bron dieper is dan 8 meter, dan heeft u een bronpomp nodig.
  5. Zorg dat u een slang heeft met voetklep. Deze zorgt ervoor dat er water in de slang en de pomp blijft staan. Als deze lekt of niet aanwezig is, dan dient u de gehele opstart iedere keer opnieuw te herhalen. LET OP: Onze aanzuigslangen zijn altijd voorzien van een voetklep.

Video: Oplossing voor aanzuigproblemen

Als u een en ander in een filmpje terug wil kijken dan verwijzen wij u graag naar ons blog artikel:

https://www.waterpomp.be/blog/installatie-eerste-opstart-beregeningspomp-hydrofoorpomp/