Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Wat is een dompelpomp en waar wordt deze pomp voor gebruikt?

Wat is een dompelpomp en waar wordt deze pomp voor gebruikt?
Categorieën: dompelpomp

Er zijn verschillende soorten waterpompen. Eén van de meest gebruikte waterpompen, is de dompelpomp. Meer over deze waterpomp, leest u op deze pagina. Zo leest u in dit artikel niet alleen wat een dompelpomp is en wanneer u deze pomp kunt gebruiken, maar ook hoe u de beste waterpomp kunt kopen.

De dompelpomp: een korte introductie

Een dompelpomp wordt ook wel een klokpomp genoemd en betreft een waterpomp die volledig in de verpompen vloeistof wordt ondergedompeld. Gebruikt u deze pomp bijvoorbeeld om de kelder leeg te pompen, dan komt de waterpomp onder water te staan. De meeste dompelpompen hebben een elektrische aandrijving, maar er zijn ook pompen met een elektromechanische aandrijving.

Waar wordt de dompelpomp voor gebruikt?

De dompelpomp wordt gebruikt voor het wegpompen van water, bijvoorbeeld bij grondwaterverlaging, het oppompen van grondwater voor drink- of bluswater, het oppompen van vuilwater en het wegpompen van drainagewater.

Heeft u een zwembad in de tuin? Dan kunt u deze pomp gebruiken om het water uit het bad te pompen, bijvoorbeeld als u het waterniveau wil verlagen of schoon water in het zwembad wil doen. Heeft u wateroverlast in de kelder, bijvoorbeeld door een lekkage? Dan kunt u deze pomp aanschaffen om het water in de kelder weg te pompen.

Een dompelpomp kopen: vier tips

Heeft u een dompelpomp nodig en wilt u zeker weten dat u een goede investering doet? Dan geven wij u graag vier tips om de beste pomp aan te schaffen.

  1. Tip 1: controleer de pompcapaciteit. De ene pomp heeft een capaciteit van 7500 liter per uur, de andere pomp kan 18.000 liter per uur verwerken. Vraag uzelf af welke capaciteit u nodig heeft en zoek een pomp die deze capaciteit aan kan.

  2. Tip 2: controleer de opvoerhoogte. Dit is de maximale hoogte waarop door een pomp kan worden gebracht. Er zijn pompen met de opvoerhoogte van 8 meter, maar er zijn ook pompen met de opvoerhoogte van 5 meter. Ook in dit geval controleert u wat u nodig heeft en zoekt u een pomp die aan uw eisen voldoet.

  3. Tip 3: bedenk of de dompelpomp automatisch in en uit moet schakelen. Dit gebeurt door een vlotter. In de automatische stand, zijn pompen niet instaat om droog te zuigen. Dit kan alleen in de handmatige stand, waarbij u op tijd de pomp dient uit te schakelen.

  4. Tip 4: check welke accessoires er bij de pomp worden geleverd. Sommige pompen zijn gebruiksvriendelijker dan andere pompen, simpelweg omdat deze pompen met meer accessoires worden geleverd. Vindt u gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk, dan raden wij u aan om even te controleren welke accessoires er bij een pomp horen.

Met bovenstaande tips in uw achterhoofd, kunt u gegarandeerd de beste dompelpomp voor uw klus kopen.