Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Water uit sloot of kanaal pompen

Wanneer de sloot ondiep is en er relatief weinig water in staat, dan is de kans groot dat er vaste delen mee worden gezogen. Dit dient bij de beregenings- en hydrofoorpompen te worden voorkomen, aangezien deze pompen hier niet op zijn gebouwd. Dit kan door middel van een filter op de slang, maar ook deze kan verstoppen waardoor de pomp geen water meer kan aanzuigen en droogloopt.

Belangrijke vragen

Belangrijke vragen die gesteld moeten worden, zijn:

  • Hoe schoon is het water dat verpompt moet worden?

  • Wat wilt u met dit water doen?

Dompelpomp

Een oplossing hiervoor kan een dompelpomp zijn die vaste delen tot een bepaalde grootte kan verwerken. De dompelpomp wordt in zijn geheel in het water gehangen en zuigt het water uit de sloot of kanaal op. De pomp wordt gekoeld door het slootwater, dus deze dient helemaal en te allen tijde te worden ondergedompeld, wanneer deze is ingeschakeld. Deze pompen kunnen vaste delen aan tot wel 35 mm. Een ander voordeel is dat deze pompen ideaal zijn voor het wegpompen van overtollig water.

De dompelpomp is handig bij incidenteel gebruik. Deze pompen kunnen niet continu draaien en hebben vaak minder kracht en druk dan de beregeningspomp, dus dit kan een nadeel zijn bij het verpompen van veel water.

U vindt deze dompelpompen via deze link: dompelpomp vuil water

Beregeningspomp

De beregeningspomp is een ideale pomp voor het vullen van vijvers, grachten, waterbassins, reservoirs, etc. Deze pompen staan bekend vanwege de hogedruk output van de pomp. Voordeel hiervan is dat er grote hoeveelheid water kan worden verpompt in een relatief korte tijd. Denk aan het vullen van vijvers of reservoirs. Tevens kunnen deze pompen worden ingezet bij veel irrigatiedoeleinden, paardenbakken, stukken land en in de tuin. Deze pompen zijn makkelijk aan te sluiten op sprinklers.
Nadeel is dat de pomp geen vaste delen aan kan. Hiervoor zijn overigens handige slangen, met filters te bestellen die zo op de pomp aangesloten kunnen worden, zie aanzuigslangen.

Let er wel op dat het uiteinde van de slang niet op de bodem ligt, maar in vrij water hangt. Anders kan het filter verstopt raken en de pomp beschadigen door droogloop.

De beregeningspompen met specifieke kenmerken, vindt u via deze link: beregeningspomp

Hydrofoorpomp

De hydrofoorpomp is in principe een beregeningspomp, waar een expansievat onder is gemonteerd. Het voordeel van deze pompen is tweeledig:

  • het expansievat zorgt ervoor dat u direct hogere waterdruk tot uw beschikking heeft.

  • De druk die nodig is, kan via de pomp worden geregeld.

Ook op deze pompen zijn de nodige slangen te zetten die voorkomen dat er vaste delen in de pomp terecht komen.

Een ander groot voordeel is dat deze pompen perfect voor waterleidingen gebruikt kunnen worden om de druk hoog te houden. Bijvoorbeeld het gebruik van kraan en douche tegelijk of in combinatie met wasmachine, vaatwasser of een tweede douche.

U kunt deze pompen bereiken via de volgende link: hydrofoorpomp

We hopen u hiermee op weg te hebben geholpen in de keus voor de beste pomp, met betrekking tot uw situatie. Mocht u aanvullende vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.