Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Kwaliteitsindex; wat is het beste waterpomp merk?

Categorieën: algemeen

Onder onze merken bevinden zich een aantal van werelds grootste en vooral beste waterpomp fabrikanten. Met name Grundfos, Wilo en DAB zijn merken die bij de wereldtop behoren. Het is lastig om alle merken te behandelen, maar als we een aantal beschikbare en bekende merken op een rij zetten, dan kunnen we de statistieken als volgt opmaken.

De kwaliteitsindex per merk

Grundfos +++++ $$$
Wilo +++++ $$$
DAB +++++ $$
Pedrollo ++++ $$
Lowara ++++ $$
KSB ++++ $$
Jung ++++ $$$
Gardena +++ $$
Tallas +++ $
T.I.P. +++ $
EL Pompen +++ $
Leader +++ $$
SAER +++ $$
Metabo ++ $$
Kärcher ++ $$
Einhell ++ $
Pompes Guinard ++ $$
Ribiland ++ $
LEO ++ $
Overige Import + $

Compleet waterpomp assortiment

In bovenstaand overzicht zijn fabrikanten opgenomen die een relatief complete lijn van pompen produceert. Een aantal (zoals Salmson) produceert alleen circulatiepompen en is daarom niet goed te vergelijken met de andere merken.

Beste waterpomp

Een tweede belangrijk factor is uiteraard de prijs. Meestal zijn de kwalitatieve merken ook duurder dan kwalitatief mindere merken natuurlijk. Daarnaast is het een enorm karwei om de beste waterpomp te kiezen gebaseerd op de twee variabelen; kwaliteit en prijs. Daarom hebben wij dit zo goed mogelijk voor u proberen te doen. We hebben niet alle merken in ons assortiment, maar we hebben in bijna alle gevallen een beter merk of alternatief beschikbaar. 

Als we de prijs afzetten tegen de kwaliteit van de merken, dan kunnen we de volgende grafiek opmaken:

Beste waterpompmerken

Waterpomp prijs

Bovenstaande grafiek laat de verschillende merken zien, aflopend in kwaliteit. De oranje lijn begint met de hoogste kwaliteit, zoals van Grundfos en Wilo (5) naar Chinese import (1).

De blauwe lijn laat een overzicht zien van prijzen ten opzichte van  elkaar. Hier en daar zijn wat verschillen te zien, die redelijk goed te verklaren vallen. Met name de grote merken zoals Grundfos, Wilo, Jung, maar ook Metabo en Kärcher zitten relatief hoog qua prijs. Men betaald hier deels voor de bekendheid van het merk. Toch specialiseren niet al deze merken zich op alleen waterpompen en kan de kwaliteit hiervan tegenvallen. Voorbeelden zijn Kärcher en Metabo.

De meeste merken zitten goed op één lijn wat betreft kwaliteit en prijs. Hier en daar wijkt het iets af richting positief, maar ook negatief. De laatste categorie zijn vooral de bekende merken uit de doe-het-zelf zaken.

Bij sommige merken valt dit positief uit. Vaak komt dit door acties met accessoires, of seizoenaanbiedingen. Met name bij DAB, Gardena en Tallas wordt dit vaak gedaan.

We hopen dat deze vergelijkingen u helpen bij het maken van een keuze voor uw pomp. Ook kunt u op onze site bij elk product zien wat de voor- en nadelen zijn of kunnen zijn.