Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*

Drukverhoging waterleiding in huis, welke pompen zijn geschikt?

Drukverhoging waterleiding in huis, welke pompen zijn geschikt?

Bent u bezig met een extra wastafel, douche of wasmachine? Of komt er standaard al te weinig water uit uw kraan/douche? Veelal oudere woningen hebben problemen met een lage waterdruk in de waterleiding. Het verhogen van de waterdruk in de waterleiding is hierbij in veel gevallen noodzakelijk. Maar welke waterpompen zijn hiervoor geschikt?

Bent u op zoek naar een drukverhoger?

Wij helpen u graag met zoeken! Maak daarom gebruik van onze pompconfigurator. Wanneer u hier uw wensen en eisen invult, wordt uw passende pomp direct berekend, zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Waterdruk in woning verhogen

Een waterpomp die geschikt is voor drukverhogende doeleinden wordt ook wel een hydrofoorpomp genoemd. Echter zijn er hydrofoorpompen vervaardigd uit verschillende materialen en voorzien van verschillende systemen. De belangrijkste verschillen staan hieronder op een rij.

Waar moet ik op letten uit welk materiaal de pomp is vervaardigd?

Wanneer u het water dat u gaat verpompen gaat gebruiken voor een drinkwaterinstallatie (bijv. uw waterleiding binnenshuis), dan doet u er verstandig aan om een pomp te kiezen met een RVS drukvat. RVS behoudt namelijk de kwaliteit van het drinkwater. Al onze pompen die wij aanbieden voor drukverhoging binnenshuis hebben drukvaten van RVS.

Waar dient het waterreservoir voor?

Het waterreservoir zorgt ervoor dat de pomp niet direct hoeft in te schakelen wanneer er vraag is naar water. De pomp zal bijvoorbeeld niet aanslaan wanneer u een glas water met de kraan vult of wanneer u uw handen gaat wassen. Zolang het waterreservoir uw waterbehoefte kan voorzien, zal de pomp niet inschakelen. Dit zorgt voor energiebesparing. Daarnaast zorgt het drukvat ervoor dat de klap bij het openen van een kraan (waterslag), wordt opgevangen. Dit komt ten goede van de levensduur van uw pomp en uw leidingen.

Wat is een frequentiegeregeld systeem?

De nieuwe DAB E.sybox is uitgerust met een frequentiegeregeld systeem. Een frequentiegeregeld systeem zorgt ervoor dat de pomp toeren draait naar gelang de waterbehoefte. Dat betekent dat de pomp veelal op een lage frequentie zal draaien. Wordt er maar één kraan opengedraaid, dan zal de pomp precies genoeg toeren draaien om de kraan voldoende op druk te houden. Dit heeft als gevolg dat uw pomp zéér energiezuinig is en een langere levensduur heeft.

Bekijk ons assortiment hydrofoorpompen voor in huis

Hieronder hebben we een aantal hydrofoorpompen uit ons assortiment tegenover elkaar gezet.

Welk model raden wij aan?

Alle drie de modellen zijn geschikt voor iedere woning. De DAB Esybox Mini is duurder in de aanschaf, echter door het lage wattage en het frequentiegeregelde systeem is deze waterpomp een stuk energiezuiniger. Dat betekent dat de DAB Esybox Mini initieel duurder is, maar dat deze zichzelf binnen een aantal jaar terug zal verdienen door het lagere energieverbruik.