Truck icon Vóór 22.00u besteld, morgen in huis*
We raden u aan om te allen tijde de inbouwmaat en schroefaansluiting van uw huidige pomp na te meten en deze te vergelijken met de voorgestelde alternatieven.

De lijst met alternatieven dient als een leidraad om u te helpen om een passende vervanger te selecteren. Deze lijst is met de uiterste zorg samengesteld, echter kunnen we niet voorkomen dat er fouten of onvolledigheden aanwezig zijn. Bij kennis van fouten of onvolledigheden, proberen wij de informatie zo snel mogelijk bij te werken.

Onze uitwisseltabel stelt voor u de beste vervangende circulatiepompen voor. Het enige waar u bij de aanschaf van de juiste pomp voor een cv-ketel of vloerverwarming rekening mee dient te houden zijn de inbouwmaat en de schroefaansluiting. De inbouwmaat is de lengte van de pomp, meestal 130 of 180 mm. De schroefaansluiting is de diameter van de buis waar het water doorheen gaat. Vergelijk deze afmetingen met die van uw huidige pomp op om erachter te komen welke maat u dient te kiezen.

Met behulp van onze video’s en instructies kunt u heel eenvoudig zelf uw circulatiepomp vervangen.

Circulatiepomp vervangen

Volg voor het vervangen de volgende stappen:

  • Sluit water af in uw CV-leidingen

  • Haal de stroom van de CV-ketel en de circulatiepomp

  • Draai de 2 wartels los met een waterpomptang

  • Druk de wartels uit elkaar en haal de huidige circulatiepomp er tussenuit

  • Zet de nieuwe circulatiepomp er tussen, let hierbij op de draairichting van de motor (zie pijltje op de zijkant van het pomphuis)

  • Draai de 2 wartels weer vast met een waterpomptang

  • Zet de stroom op de CV-ketel en de nieuwe circulatiepomp

  • Zet de watertoevoer weer open

In onderstaande video laten we zien hoe u uw circulatiepomp zelf eenvoudig kunt vervangen. Mocht het niet lukken, of heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Zij staan u graag te woord.

Hoe vervang ik een circulatiepomp / CV pomp?